Zapečená vejce s artyčokovými srdíčky, bramborami a kapary

Zapečená vejce s artyčokovými srdíčky, bramborami a kapary

Tento pokrm inspirovaný italskou kuchyní, je skvělý například jako snídaně a start do nového dne. Je plný zdravých surovin a bílkovin, které vaše tělo spolehlivě nastartují. Toto jídlo lze připravit i den předem, tudíž nemusíte ráno brzy vstávat!

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  2. 150 g nakrájené cibule
  3. 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  4. ½ lžičky červené papriky
  5. Sůl
  6. 280 g artyčokových srdcí
  7. 2 stroužky česneku (prolisované)
  8. 750 g nakrájených rajčat z konzervy ve vlastní šťávě
  9. 230 g brambor (oloupané, nakrájené kostky)
  10. 2 lžíce scezených kapary
  11. 8 vajec
  12. 40 g nastrouhaného parmazánu

Postup

  1. V pánvi si zahřejeme olivový olej
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný tymián a červenou papriku
  3. Zamícháme a lehce posypeme hrubou solí a opékáme asi 10 minut, dokud cibule nezměkne a nezezlátne
  4. Přidáme artyčoky a česnek, mícháme asi 1 minutu
  5. Vmícháme na kostičky nakrájená rajčata i se šťávou a přivedeme k varu
  6. Snížíme teplotu a pánev zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut
  7. Mezitím si uvaříme brambory v malém hrnci ve vroucí osolené vodě do měkka
  8. Brambory scedíme a přidáme je společně s kapary do rajčatovo-artyčokové omáčky
  9. Pánev znovu přikryjeme a 5 minut dusíme
  10. Vše dochutíme solí a pepřem
  11. Troubu si předehřejeme troubu na 180 stupňů
  12. Rajčatovo-artyčokovou omáčku nalijeme do skleněné zapékací mísy
  13. Pomocí lžíce uděláme v omáčce 8 důlků pro vejce
  14. Do každého důlku rozklepneme 1 vejce
  15. Mísu vložíme do trouby a pečeme 12 až 16 minut, dokud se bílky a žloutky neupečou
  16. Poté mísu vyndáme z trouby a posypeme jí strouhaným parmazánem a podáváme
Vejce zapečená v troubě ze zeleninou, bramborami a bylinkami.
Zdroj: joanne-eatswellwithothers.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.