Tento jednoduchý recept je vhodný pro celou rodinu. Nabízí spoustu dobrých chutí a připravuje se ze snadno dostupných ingrediencí. To vše navíc připravíte v jednom pekáči, případně v zapékací pánvi. Správně připravený pokrm zdobí křupavé brambory a šťavnaté masíčko.
Ingredience:
- 6 velkých brambor
- 6 stroužků česneku
- 3 středně velké cibule
- 5 – 6 lžic extra panenského olivového oleje
- 3 – 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- 4 silnější plátky vepřové plece
- 100 – 120 g cherry rajčat
- 1 – 2 polévkové lžíce sladké mleté papriky
- Hrubá mořská sůl podle chuti
Postup:
- Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 240°C.
- Očistíme česnek a necháme ho vcelku.
- Oloupeme cibuli a rozkrájíme na čtvrtky.
- Brambory zbavíme slupky, přepůlíme a pokrájíme na stejně silné plátky.
- Rozprostřete brambory do pánve, kterou je možné vložit do trouby. Pokud nemáte stačí pekáček.
- Přidejte cibuli, česnek i celá cherry rajčata.
- Ochuťte mořskou solí a posypte lístky rozmarýnu.
- Zalijte olivovým olejem a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Potom vložte pánev do trouby a nechte péct 35 minut.
- Po uplynutí této doby pánev vyjměte a vše pomocí obracečky otočte opečenou stranou dolů.
- Vezměte maso, potřete jej olivovým olejem, posypte paprikou a mořskou solí.
- Prsty vše pečlivě rozetřete po obou stranách, aby bylo maso dobře ochuceno.
- Připravte si jinou pánev, nahřejte jí a vložte do ní maso.
- Nechte chvíli po obou stranách zatáhnout, aby zůstalo šťavnaté.
- Poté přendejte k bramborám do druhé pánve/pekáčku a vložte společně do trouby.
- Nechte péct asi 25 minut, ale průběžně kontrolujte, aby se vám náhodou nepřipálily brambory.
- Podle tloušťky masa může pečení trvat 25 minut, ale klidně jen 15 minut. Záleží na typu trouby i na tom, jak moc máte rádi maso propečené.
- Když je vše hotové, servírujte společně a ozdobte ještě troškou rozmarýnu.