Zapečené borůvky s ovesnými vločkami

Zapečené borůvky s ovesnými vločkami
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Pořádáte malé posezení s přáteli a nemáte absolutně žádný nápad, co jim připravit? Zkuste tento jednoduchý recept na crumble, který je hned hotový a skvěle chutná.

Ingredience:

Drobenka:

  • 1,5 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hnědý cukr
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • 3/4 hrnku rozpuštěného másla

Náplň:

  • 2/3 hrnku krystalového cukru
  • 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
  • 8 hrnků čerstvých borůvek
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup:

  • Nejdříve začneme tím, že si předehřejeme troubu na 175°C.
  • Ve střední misce smícháme ovesné vločky, mouku, hnědý cukr, skořici i sůl.
  • Vmícháme rozpuštěné máslo a mícháme tak dlouho, dokud se všechny kousky nenavlhčí od másla a nezačnou se tvořit malé hrudky.
  • Hotovou drobenku uložíme na 30 minut do ledničky.
  • Vezmeme si jinou mísu a nasypeme do ní krystalový cukr s kukuřičným škrobem a promícháme.
  • Přidáme borůvky, vanilkový extrakt i citronovou šťávu a mícháme, aby se vše spojilo a promísilo.
  • Připravíme si větší pekáč nebo zapékací mísu a namažeme silnější vrstvou másla.
  • Ovocnou náplň rozprostřeme na celé dno a posypeme drobenkou.
  • Dáme do trouby a pečeme 45 minut, aby se na povrchu utvořila zlatohnědá světlá vrstva a po stranách probublávalo ovoce.
  • Poté vyjmeme, necháme 15 – 20 minut odpočinout a můžeme servírovat.
  • Na ozdobu se hodí šlehačka nebo vanilková zmrzlina.
Ovesný dezert s borůvkami.
Zdroj: https://www.thepioneerwoman.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.