Zapečené brambory na způsob řecké musaky

Zapečené brambory na způsob řecké musaky
Příprava: 30 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 6

Rádi brambory zapékáte? Pak se můžete inspirovat tímto snadným receptem, který připomíná musaku. 

Masová směs

  • 1–2 polévkové lžíce oleje
  • 1 žlutá cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (prolisovaného)
  • 450 g mletého hovězího masa 
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky pepře
  • 1 čajová lžička mleté papriky

Brambory:

  • 1 kg brambor (oškrábaných a nakrájených na 1cm plátky)
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • ¼ čajové lžičky soli

Na dokončení:

  • 3–4 vejce
  • 400 g zakysané smetany 
  • 1 šálek mléka
  • 1–2 lžíce nasekané petrželky

Postup

  • V hluboké pánvi rozpalte olej. Přidejte cibuli a česnek a smažte za stálého míchání. 
  • Následně přidejte hovězí maso, sůl, pepř a papriku. Dobře promíchejte.
  • Smažte, dokud není maso růžové a následně odstraňte z tepla. 
  • Ve větší misce smíchejte brambory, olej a sůl. Pomocí rukou dobře promíchejte. 
  • Troubu předehřejte na 220°C a vymažte pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. 
  • Do pekáče dejte brambory i masovou směs a všechno dobře promíchejte. Pečte 40 minut. 
  • Zatímco se brambory s masem pečou, smíchejte v misce smetanu, vejce a mléko. 
  • Po 40 minutách pečení, pokrm vyndejte, přelijte vaječnou směsí se smetanou a mlékem a posypte petrželkou. 
  • Pečte ještě dalších 20 minut a poté podávejte.
Zapečené brambory na způsob řecké musaky s mletým masem, zdobené sušenou zeleninou a servírované na černém talířku.
zdroj: balkanlunchbox.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.