Zapečené brambory s brokolicí, šunkou a mozzarellou

Zapečené brambory s brokolicí, šunkou a mozzarellou
Příprava: 30 minut Vaření: 115 minut Počet porcí: 4

Zapečené bramborové slupky plněné smetanovou, nadýchanou bramborovou kaší, s pořádnou dávkou mozzarelly, křupavou křehkou brokolicí a samozřejmě – šunkou! Mozzarellu si můžete vychutnat i v dalších podobách, které najdete v těchto receptech s tímto italským sýrem.

Co budeme potřebovat

  • 6 velkých brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Na náplň

  • 250 g smetanového sýra
  • 200 g másla
  • 250 g mozzarelly + na posypání
  • 1/2 lžíce soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1/2 lžičky mleté hořčice
  • 1/4 lžičky papriky
  • 400 g brokolice
  • 300 g šunky

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Brambory omyjeme, potřeme olivovým olejem, dochutíme solí a dáme na plech.
  • Pečte 60–90 minut, dokud nebudou upečené a měkké. Podle velikosti brambor.
  • Vyjměte brambory z trouby, ale nechte troubu zapnutou, snižte teplotu na 180°C.
  • Nechte brambory vychladnout po dobu 15–30 minut, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat.
  • Mezitím nakrájejte brokolici na růžičky a vložte do skleněné misky s 125 ml vody a dejte do mikrovlnné trouby na vysoký výkon na 2 minuty, dokud nezměkne, a poté nakrájejte na menší kousky.
  • Nakrájejte šunku.
  • Když brambory vychladnou, vodorovně je rozpulte.
  • Velkou lžící vydlabejte střed a vložte vydlabané brambory na plech. Nechte trochu brambor ve slupce, tak vytvoří lodičku na náplň.
  • Do mísy s vydlabanými středy brambor přidejte máslo, mozzarellu, smetanový sýr, sůl, pepř, mletou hořčici a papriku.
  • Mixujte, dokud se směs nespojí a nebude krémová.
  • Do bramborové směsi vmíchejte šunku a brokolici.
  • Směs rovnoměrně rozdělte mezi všechny brambory.
  • Směs ještě posypte mozzarellou.
  • Vložte brambory do trouby a pečte dalších 20 minut, dokud se náplň nezahřeje a sýr se nerozpustí.
  • Ozdobte například čerstvým mletým pepřem a pažitkou nebo zelenou cibulkou.

Aby vaše plnící směs mohla být krémově hladká, je potřeba mít po ruce kvalitní a výkonný tyčový mixér. Jaký si vybrat, aby vám dlouho vydržel a sloužil se dozvíte v naší recenzi!

Upečená rozpůlená brambora naplněná směsí sýra a brokolice.
Zdroj: chelseasmessyapron.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.