Zapečené brambory s hovězím masem a dezertním vínem Marsala

Zapečené brambory s hovězím masem a dezertním vínem Marsala
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 3

Jednoduché jídlo s úžasnou chutí! Takový je tento zapékaný pokrm z brambor, mletého hovězího masa, čedaru a dezertního vína Marsala. Vyzkoušejte ho i vy!

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 šálku dezertního vína Marsala
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1/2 šálku nastrouhaného sýra čedar
  • 1 velká brambora
  • 1/3 šálku mléka
  • 2 šálky vařící vody
  • 1 lžíce másla
  • nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 230°C.
  • Do velké pánve na středně vysokém plameni přidejte olej a 3 minuty smažte cibuli.
  • Přidejte mleté ​​hovězí maso, sůl, pepř a sušený česnek.
  • Mleté hovězí maso nalámejte lžící a několik minut opékejte.
  • Do pánve nalijte Marsalu a nechte zredukovat na polovinu.
  • Navrch masa nasypte mouku a promíchejte.
  • Vařte 2 minuty a poté přidejte hovězí vývar.
  • Míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Vařte 2 minuty.
  • Bramboru nakrájejte na tenké plátky.
  • Ve velkém hrnci smíchejte brambory, 1 lžíci másla, vodu a tolik mléka, aby byly brambory zakryty.
  • Přiveďte k varu na středním plameni, promíchejte a vařte 8 minut.
  • Nalijte masovou směs do 23 x 23 cm zapékací mísy, kterou předtím nastříkejte olejem ve spreji.
  • Navrch přidejte sýr čedar.
  • Uvařené brambory navrstvěte na směs čedaru a masa.
  • Smíchejte 1 lžíci rozpuštěného másla, 1/3 šálku mléka a koření dle výběru a podle chuti přidejte ještě trochu sýra.
  • Směs nalijte na brambory.
  • Pečte 20 minut odkryté nebo dokud není vršek zlatohnědý a okraje křupavé.
  • Nechte 10 minut odpočinout (omáčka odstátím zhoustne), posypte petrželkou na ozdobu (volitelně) a podávejte.
Zapékaný pokrm z brambor, mletého hovězího masa, čedaru a dezertního vína Marsala v zapékací míse, který nabírá ruka se lžící.
www.keviniscooking.com

Možná se vám budou hodit naše recenze stolních trub! Kterou bychom nejvíce doporučili, a kterou naopak ne?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.