Zapečené brambory s kuřecím masem a sýrem

Zapečené brambory s kuřecím masem a sýrem
Příprava: 30 minut Vaření: 320 minut Počet porcí: 4

Plněné pečené brambory smetanovým čedarem, slaninou a kuřetem, je jemné a lahodné jídlo, které se hodí pro každou příležitost. Tento recept je ideální pro spotřebování zbytků, čímž zamezíte jeho plýtvání, tak jako naše gratinované brambory.

Co budeme potřebovat

  • 6 velkých brambor
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce kořenící směsi (viz níže)
  • 120 g smetanového sýra
  • 3 plátky opečené slaniny
  • 250 g strouhaného sýra čedar

Kořenící směs:

  • cibulový prášek
  • kopr
  • petržel
  • česnekový prášek
  • sůl
  • pepř
  • sušená pažitka

Na ozdobu

  • slanina
  • pažitka
  • ranč dresink
  • rozdrobený modrý sýr

Postup

  • Přidejte kuře do pomalého hrnce a posypte směsí koření.
  • Na kuře položte blok smetanového sýra.
  • Přikryjte a vařte na vysokou teplotu 2,5–3 hodiny nebo na nízkou teplotu asi 4–5 hodin.
  • Mezitím upečte brambory do měkka v troubě a nechte vychladnout.
  • Když je kuře hotové, sejměte víko a natrhejte kuře přímo v hrnci pomocí dvou vidliček.
  • Vmíchejte ¾ nakrájené slaniny a nastrouhaný čedar.
  • Ostrým nožem udělejte v horní části každé brambory podélný zářez, dávejte pozor, abyste brambory nerozřízli úplně na polovinu.
  • Konce jemně zmáčkněte, aby se brambory co nejvíce otevřely, ale aby se úplně otevřely.
  • Vnitřek osolte, opepřete a vnitřek brambory jemně načechrejte vidličkou.
  • Přidejte trochu másla. Poté naplňte kuřecí směsí.
  • Každý brambor ozdobte strouhaným čedarem a zbylou nakrájenou slaninou.
  • Brambory rozložte na plech vyložený alobalem a opékejte 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
  • Ozdobte čerstvou mletou pažitkou, modrým sýrem a slaninou. Podávejte s dresinkem.

Bílý vinný nebo červený vinný ocet můžete nahradit jakýmkoli jiným octem – obyčejným bílým octem, balzamikem, sherry atd. Vhodnou náhradou by byla i citronová šťáva.

Pokud chcete kuře marinovat, promíchejte zálivku a vložte ji do sáčku na zip s kuřetem a marinujte až 24 hodin.

Opečená brambora se sýrem čedar a opečenou slaninou.
Zdroj: staysnatched.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.