Oblíbená kombinace v jednom jídle z jednoho pekáče.
Připravte si tyto lahodně recepty na zapečené brambory s kuřecím masem, které jsou hotové za pár minut.
Vyberte si svůj způsob, jak si tuto dobrotu připravit.
Vše najdete v tomto článku.
Naše recepty
Nejlepší brambory k zapékání
Ideální brambora na pečení má nízkou vlhkost a vysoký obsah škrobu. Tyto vlastnosti umožňují bramborám, aby měly nádherně nadýchaný střed a křupavou slupku.
Všechny tyto vlastnosti, mají červenohnědé brambory, a proto jsou ideální k pečení.
Zatímco červenohnědé brambory jsou nejlepší brambory na pečení, neexistuje žádné pravidlo, které by vyžadovalo použití tohoto typu. Jiné brambory, které mají nízkou vlhkost nebo vysoký obsah škrobu, jako jsou brambory Russety, jsou také dobré na pečení a často se používají. (Tyto druhy brambor jsou pro stejné vlastnosti také ideální na smažení.)
Pokud použijete brambory s voskovější slupkou, jako jsou brambory s červenou slupkou nebo Yukon Golds, získáte máslovou, bohatou chuť.
A samozřejmě pečené batáty jsou skvělou alternativou k tradičním bílým bramborám.