Zapečené brambory s kysaným zelím, klobásou a vejci

Zapečené brambory s kysaným zelím, klobásou a vejci
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 6

Úžasný hřejivý recept, který obsahuje samé dobré ingredience. Brambory, kysané zelí, klobásu, vejce a sýr. Může být něco lepšího?

Co budete potřebovat

  • 1–1,5 kg brambor, oloupaných a nakrájených na plátky silné cca 0,3 cm
  • 1,5 šálku nízkotučného mléka
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička másla
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1 kg kysaného zelí, okapaného
  • 6 vajec uvařených natvrdo, nakrájených na plátky
  • 1/2 šálku směsi strouhaného parmazánu a mozzarelly
  • ½ lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 klobása, nakrájená na tenké plátky

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C a potřete olejem obdélníkovou zapékací mísu o rozměrech 23×33 cm.
  • Vezměte asi 15 plátků brambor a ohřívejte je v mikrovlnné troubě na vysokou teplotu, dokud nebudou měkké, asi 2 minuty.
  • K uvařeným bramborám přidejte 4 lžíce mléka a vidličkou brambory rozmačkejte, dejte stranou.   
  • V hrnci rozehřejte olivový olej a máslo, přidejte cibuli a česnek a opékejte, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut.
  • Zatímco se cibule opéká, v malé misce prošlehejte polovinu mléka, kukuřičný škrob a mouku a dejte stranou.
  • Cibuli stáhněte z plotny a zašlehejte do ní zbylé mléko, kuřecí vývar, směs kukuřičného škrobu, bramborovou kaši, sůl, pepř a papriku.
  • Vraťte zpět na oheň a vařte, dokud směs nezhoustne, asi 5 minut.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte sýr, míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  • V případě potřeby ochutnejte a okořeňte.
  • Na dno připravené zapékací misky navrstvěte část brambor, na ni navrstvěte 1/2 scezeného kysaného zelí, následuje polovina nakrájených vajec natvrdo a plátky klobásy.
  • Navrch rozetřete asi polovinu omáčky a opakujte s vrstvením, přičemž končíte s bramborami, které potřete zbylou omáčkou.
  • Pečte asi 30 minut.
Zapékané brambory se zelím, klobásou a vejci v zapékací míse.
www.hanielas.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze mikrovlnných trub, kde si ukážeme ty nejlepší a pomůžeme vám ve výběru!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.