Skvělé jídlo, které zahřeje a zasytí. Pórek dodá dávku vitamínů a smetana lahodnou chuť.
Ingredience
- 0,5 kg brambor
- 2 lžíce másla
- 1 pórek
- 300 g mletého hovězího masa
- 125 ml hovězího vývaru
- 50 g tvrdého sýru (eidam, ementál, čedar)
- ½ lžičky oregana
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- V hlubší pánvi nechte rozpustit lžíci másla, přidejte na půlkolečka nakrájený pórek a orestujte.
- Přidejte maso a opékejte, dokud zcela nezhnědne.
- Zalijte vývarem, přidejte sůl a koření a vařte na mírném ohni 15 minut.
- Brambory omyjte, oškrábejte a pokrájejte na kolečka.
- Směs rovnoměrně rozetřete do vymazané zapékací mísy a překryjte plátky brambor.
- Mísu zakryjte alobalem a dejte péct na 40 minut.
- Opatrně sundejte alobal, brambory zasypte sýrem a dejte zapéct na dalších 10 minut.
- Podávejte se zeleninovou oblohou.