Zapečené brambory s rajčatovou omáčkou a halloumi

Zapečené brambory s rajčatovou omáčkou a halloumi
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 5

Představte si křupavé pečené brambory s domácí pikantní rajčatovou omáčkou a sýrem halloumi, to vše zapečené do naprosté dokonalosti. Sbíhají se vám sliny? Tak si to pojďme připravit!

Ingredience

  • 600 -700 g nových brambor
  • olivový olej
  • 2 x 225g balení halloumi, nakrájeného na plátky
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 jarní cibulka, jemně nakrájená (volitelně)

Na omáčku:

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 červená cibule, nakrájená
  • 2 tučné stroužky česneku, rozdrcené
  • 5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • ½ lžičky chilli vloček
  • 400 g nakrájených rajčat v konzervě
  • 4 nakrájená sušená rajčata
  • 1 lžička sušeného oregana nebo majoránky
  • hrst lístků bazalky a navíc na ozdobu
  • 1 lžička melasy z granátového jablka a navíc na pokapání

Postup

  1. Troubu zahřejte na 220°C.
  2. Brambory vařte ve velkém hrnci s vodou 12–15 minut, dokud nezměknou.
  3. Nechte dobře okapat, poté vyklopte do nádoby vhodné do trouby a jemně je rozmačkejte zadní částí lžíce.
  4. Pokapejte olivovým olejem, dobře okořeňte a pečte 20–30 minut dokřupava.
  5. Na omáčku rozehřejte pánev, přidejte extra panenský olivový olej a cibuli, česnek a zázvor opékejte s trochou soli na mírném ohni za občasného míchání 8 minut do změknutí.
  6. Vmíchejte chilli vločky a rajčata, poté vypláchněte plechovku 200 ml vody a přidejte i tu.
  7. Přidejte sušená rajčata, sušené a čerstvé bylinky a melasu z granátového jablka a poté 10 minut duste na mírném ohni.
  8. Podle chuti přidejte více soli a pepře, ale pamatujte, že halloumi je slané, takže to nepřehánějte.
  9. Jakmile jsou brambory křupavé, zapněte v troubě funkci gril na středně vysokou teplotu.
  10. Na brambory lžící nalijte rajčatovou omáčku a navrch položte halloumi.
  11. Potřete olejem a poté grilujte 5–6 minut, dokud halloumi nezezlátne.
  12. Navrch dejte jogurt, jarní cibulku (pokud používáte), bazalku a kapku melasy z granátového jablka.
Křupavé pečené brambory s domácí pikantní rajčatovou omáčkou a sýrem  servírované v hlubokém talíři a posypané jarní cibulkou a bazalkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Pokud se burgerů nemůžete nabažit, tak pro vás máme nejlepší recepty na domácí grilované hamburgery!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.