Brambory s klobásou jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí, tak ho nezapomeňte vyzkoušet i vy! Čedar dodá pokrmu delikátní chuť.
INGREDIENCE
- 500 g vaší oblíbené klobásy
- 4 velké brambory, na 1 cm kostky
- 2 lžíce jemně sekané cibule
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 3 lžíce mletého oleje
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 1 lžička olivového oleje na potření alobalu
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Plech nebo zapékací mísu vyložte alobalem a potřete trochou olivového oleje.
- Nakrájejte klobásu na 0,5 cm kolečka.
- Ve velké míse smíchejte klobásu, brambory na kostičky, sůl, olivový olej, cibuli a sušený česnek.
- Vše dobře promíchejte, aby se všechny ingredience pokryly olejem.
- Směs z mísy přemístěte a rozprostřete na alobalem vyložený plech a posypte paprikou.
- Pečte 30-40 minut a po 15 minutách brambory promíchejte, aby se dobře propekly a co nejvíce chytly zlatou barvu.
- Jakmile jsou brambory měkké, vytáhněte plech z trouby a posypte rovnoměrně čedarem.
- Vraťte do trouby zapéct ještě na 5 minut.
- Jakmile je sýr rozpuštěný, jsou zapékané brambory s uzeninou hotové.
- Vyndáme je z trouby, necháme chvíli vychladnout a můžeme servírovat.
Brambory se hodí jako příloha ke spoustě pokrmů a ne každý preferuje pečené. Pro ty je zde článek mimo jiné o přípravě dušených či vařených brambor.