Zapečené brambory s uzeninou

Zapečené brambory s uzeninou
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Brambory s klobásou jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí, tak ho nezapomeňte vyzkoušet i vy! Čedar dodá pokrmu delikátní chuť.

INGREDIENCE

  • 500 g vaší oblíbené klobásy
  • 4 velké brambory, na 1 cm kostky
  • 2 lžíce jemně sekané cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 3 lžíce mletého oleje
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 1 lžička olivového oleje na potření alobalu

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Plech nebo zapékací mísu vyložte alobalem a potřete trochou olivového oleje.
  3. Nakrájejte klobásu na 0,5 cm kolečka.
  4. Ve velké míse smíchejte klobásu, brambory na kostičky, sůl, olivový olej, cibuli a sušený česnek.
  5. Vše dobře promíchejte, aby se všechny ingredience pokryly olejem.
  6. Směs z mísy přemístěte a rozprostřete na alobalem vyložený plech a posypte paprikou.
  7. Pečte 30-40 minut a po 15 minutách brambory promíchejte, aby se dobře propekly a co nejvíce chytly zlatou barvu.
  8. Jakmile jsou brambory měkké, vytáhněte plech z trouby a posypte rovnoměrně čedarem.
  9. Vraťte do trouby zapéct ještě na 5 minut.
  10. Jakmile je sýr rozpuštěný, jsou zapékané brambory s uzeninou hotové.
  11. Vyndáme je z trouby, necháme chvíli vychladnout a můžeme servírovat.
Brambory z trouby nakrájené na kostičky s uzenininou a cibulí v alobale.
www.cabotcheese.coop

Brambory se hodí jako příloha ke spoustě pokrmů a ne každý preferuje pečené. Pro ty je zde článek mimo jiné o přípravě dušených či vařených brambor.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.