Zapečené brambory s uzeným masem, špenátem a kopřivou

Zapečené brambory s uzeným masem, špenátem a kopřivou
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Užijte si toto jednoduché a voňavé jídlo z brambor, čerstvého špenátu, kopřiv a uzeného, které si zamiluje celá rodina!

Co budete potřebovat

  • 1 kg brambor
  • 250 g špenátových listů
  • 150 g uzeného masa
  • 200 g strouhaného sýra
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek 12% smetany
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé kopřivy
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Postup

  • Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu.
  • Brambory důkladně omyjte, oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky.
  • Plátky brambor vhoďte do vroucí vody a 10 minut vařte.
  • Poté vodu slijte.
  • Mezitím cibuli nakrájejte nadrobno a lehce orestujte na másle.
  • Poprašte hladkou moukou, zalijte smetanou a krátce povařte.
  • Omáčka za chvíli zhoustne.
  • Špenát i kopřivu zbavte stonků, důkladně propláchněte ve studené vodě, nechte okapat a listy nahrubo nasekejte.
  • Troubu předehřejte na 170°C.
  • Do zapékací formy nebo většího litinového hrnce či pekáče naskládejte polovinu brambor a zalijte polovinou smetanové omáčky.
  • Na brambory s omáčkou dejte vrstvu špenátu s kopřivou, přidejte nasekaný česnek a na kostičky nakrájené uzené, osolte, opepřete a přidejte strouhaný muškátový oříšek.
  • Poslední vrstvu vytvořte ze zbylých brambor a opět přelijte připravenou omáčkou.
  • Pečte v troubě přibližně 20 minut, poté posypte strouhaným sýrem a ještě 5 minut dopečte, dokud se sýr nerozpustí a nezíská zlatou kůrku.
Zapečený pokrm z brambor, čerstvého špenátu, kopřiv a uzeného v zapékací míse na prkýnku.
www.pottenpannen.sk

Možná se vám budou hodit i naše recenze minitrub. Kterou bychom nejvíce doporučili, a kterou naopak ne?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.