Vychutnejte si recepty s bramborami, šunkou a brokolicí, a to vše do zlatova zapečené!
Umíte si přestavit něco lepšího?
My tedy rozhodně ne, a proto se s tímto pokrmem chceme podělit i s vámi.
Naše recepty
Jsou brambory dobré pro zdraví?
Brambory jsou ve světě velmi oblíbeným jídlem a způsobů, jak si je vychutnat, je nespočet. Možná si ale říkáte, jestli jsou zdravé. Zde jsou základní informace, které vás přesvědčí, že jsou.
Bohaté na živiny
Jeden středně velký pečený červenohnědý brambor se slupkou má 164 kalorií, 4,6 g bílkovin, žádný tuk, 37 g sacharidů a asi 4 g vlákniny. Brambora je také nabitá živinami, včetně vitamínu C, B1, který prospívá lidskému růstu a vývoji; folát, který pomáhá při tvorbě červených krvinek; a vitamínu B6, který pomáhá proti onemocněním jako je anémie.
Podporuje výkon při cvičení
Sacharidy a živiny, které brambory poskytují, z nich činí vynikající zdroj paliva před nebo během cvičení.
Pokud hledáte plnohodnotnou variantu jídla pro lepší výkon při vašem tréninku, zvažte, zda si před ním nezakousnete pár malých brambor nebo malé až středně velké pečené brambory.
Může pomoci s regulací hmotnosti
Brambory kromě vlákniny obsahují také rezistentní škrob. Rezistentní škrob je jedinečný druh sacharidu, který vaše tělo nedokáže strávit.
Brambory mají tendenci více zasycovat než jiné škrobové sacharidy, jako jsou těstoviny a rýže. To znamená, že se při konzumaci brambor cítíte sytí, což může pomoci při regulaci hmotnosti.
Nejlepší způsob, jak vařit brambory
Když se brambory uvaří se slupkou zachová se více živin, čímž se zabrání vyplavování minerálů do vody. A chlazení brambor po uvaření zvyšuje obsah rezistentního škrobu.
Brambory jsou neuvěřitelně všestranné. Vychutnejte si je ke snídani jako součást zeleninové míchanice s vejci nebo cizrnou nebo je nakrájejte jako základ pro zapečenou frittatu.
Přidejte vařené, vychlazené brambory do salátů nebo jako přílohu nebo před tréninkovou svačinu.