Vrstvený zapékaný pokrm z kořeněných brambor, kuřecího masa, sýru, slaniny a jarní cibulky. To vše servírované spolu s chutným dresinkem. Umíte si představit něco lepšího?
Co budete potřebovat
- 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na centimetrové kostky
- 8 středních brambor, nakrájených na centimetrové kostky (můžete nechat slupku nebo ji oloupat)
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 1 lžička papriky
- 2 lžíce sušeného česneku
- 6 lžic pikantní omáčky
- 2 šálky strouhaného čedaru
- 1 šálek orestované a rozdrobené slaniny
- 1 šálek nakrájené jarní cibulky
- dresink z modrého sýra nebo farmářský dresink
Postup
- Předehřejte troubu na 260°C.
- Ve velké míse smíchejte olivový olej, pikantní omáčku, sůl, pepř, sušený česnek a papriku.
- Přidejte brambory a promíchejte, aby se ve směsi obalily.
- Brambory dejte do vymaštěné zapékací mísy o rozměrech 23 x 33 cm.
- Přidejte na kostičky nakrájené kuře do zbylé směsi olivového oleje a pikantní omáčky a promíchejte.
- Během pečení brambor nechte kuře marinovat.
- Brambory pečte 20–25 minut za častého míchání, dokud nejsou uvařené a zvenku pěkně křupavé.
- Vyjměte brambory z trouby a snižte teplotu trouby na 200°C.
- Položte syrové kuře na brambory a pečte 20 minut nebo dokud není kuře hotové.
- Ve velké míse smíchejte čedar, slaninu a jarní cibulku.
- Směs nasypte na maso a pečte 5–10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí.
- Podávejte s extra pálivou omáčkou a dresinkem dle volby.
Vyzkoušejte i naše další recepty na pečené brambory z trouby. Oblíbená lahůdka na 9 způsobů!