Zapečené fazole s klobásou

Zapečené fazole s klobásou
Příprava: 10 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Sytý a hřejivý recept, který je jednoduchý na přípravu a navíc božsky chutná! Kombinace fazolí a klobás se prostě neomrzí.

INGREDIENCE

  • 600 g zralých cherry rajčat různé barvy
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g focaccie
  • 660 g konzervovaných bílých fazolí
  • 12 klobásek chipolata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 180 ºC.
  • Cherry rajčata rozpůlte, česnek oloupejte a nakrájejte najemno a focacciu natrhejte na kousky o velikosti sousta.
  • Vše vložte do pekáčku o rozměrech 30 x 35 cm, přidejte fazole a šťávu z nich, pokapejte 1 lžící olivového oleje a červeného vinného octa, přidejte kapku vody a vše promíchejte.
  • Každou chipolatu rozpůlte a pak je náhodně rozmístěte po směsi a lehce je zatlačte do fazolí a rajčat.
  • Pečte 45 minut, nebo dokud vše nezezlátne.
Zapékané bílé fazole s klobásou v zapékací míse.
www.jamieoliver.com

Z fazolí se dá připravit spoustu různých dobrot. Vyzkoušejte tentokrát naše recepty na fazolový guláš 7x jinak! Máme pro vás variantu pro vegany, mexickou, ale i pořádně vydatnou s klobásou či uzeným kolenem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.