Sytý a hřejivý recept, který je jednoduchý na přípravu a navíc božsky chutná! Kombinace fazolí a klobás se prostě neomrzí.
INGREDIENCE
- 600 g zralých cherry rajčat různé barvy
- 4 stroužky česneku
- 200 g focaccie
- 660 g konzervovaných bílých fazolí
- 12 klobásek chipolata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
POSTUP
- Předehřejte troubu na 180 ºC.
- Cherry rajčata rozpůlte, česnek oloupejte a nakrájejte najemno a focacciu natrhejte na kousky o velikosti sousta.
- Vše vložte do pekáčku o rozměrech 30 x 35 cm, přidejte fazole a šťávu z nich, pokapejte 1 lžící olivového oleje a červeného vinného octa, přidejte kapku vody a vše promíchejte.
- Každou chipolatu rozpůlte a pak je náhodně rozmístěte po směsi a lehce je zatlačte do fazolí a rajčat.
- Pečte 45 minut, nebo dokud vše nezezlátne.
Z fazolí se dá připravit spoustu různých dobrot. Vyzkoušejte tentokrát naše recepty na fazolový guláš 7x jinak! Máme pro vás variantu pro vegany, mexickou, ale i pořádně vydatnou s klobásou či uzeným kolenem.