Tento pokrm se rychle zařadí na seznam vašich oblíbených večeří. Je neuvěřitelně snadný, takže přijde vhod, když budete mít málo času na vaření a zároveň si budete chtít skvěle pochutnat.
Ingredience
- 680 g chlazených gnocchi
- 2 šálky rajčatové omáčky s bazalkou
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- 1 a 1/3 šálku cherry rajčat
- 230 g čerstvé mozzarelly, nakrájené na 6-8 plátků
- 2 lžíce čerstvé bazalky, natrhané nebo použijte celé malé lístky, na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Postříkejte střední zapékací misku olejem ve spreji.
- Nalijte rovnoměrně 1 šálek rajčatové omáčky do zapékací mísy.
- Zakápněte 3 lžícemi smetany ke šlehání a promíchejte (nemusí být plně zapracována).
- Přidejte polovinu cherry rajčat.
- Přiveďte k varu velký hrnec s neosolenou vodou.
- Noky vařte asi 1/3 doby uvedené na obalu.
- Noky dobře sceďte a ihned přendejte do zapékací mísy a rozprostřete.
- Vsypte zbývající rajčata a poté rovnoměrně přilijte zbývající šálek rajčatové omáčky.
- Navrch dejte mozzarellu.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud omáčka nezačne bublat, asi 10 – 12 minut.
- Ozdobte bazalkou a podávejte teplé.