Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Tento pokrm se rychle zařadí na seznam vašich oblíbených večeří. Je neuvěřitelně snadný, takže přijde vhod, když budete mít málo času na vaření a zároveň si budete chtít skvěle pochutnat.

Ingredience

  • 680 g chlazených gnocchi
  • 2 šálky rajčatové omáčky s bazalkou
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 a 1/3 šálku cherry rajčat
  • 230 g čerstvé mozzarelly, nakrájené na 6-8 plátků
  • 2 lžíce čerstvé bazalky, natrhané nebo použijte celé malé lístky, na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  2. Postříkejte střední zapékací misku olejem ve spreji.
  3. Nalijte rovnoměrně 1 šálek rajčatové omáčky do zapékací mísy.
  4. Zakápněte 3 lžícemi smetany ke šlehání a promíchejte (nemusí být plně zapracována).
  5. Přidejte polovinu cherry rajčat.
  6. Přiveďte k varu velký hrnec s neosolenou vodou.
  7. Noky vařte asi 1/3 doby uvedené na obalu.
  8. Noky dobře sceďte a ihned přendejte do zapékací mísy a rozprostřete.
  9. Vsypte zbývající rajčata a poté rovnoměrně přilijte zbývající šálek rajčatové omáčky.
  10. Navrch dejte mozzarellu.
  11. Pečte v předehřáté troubě, dokud omáčka nezačne bublat, asi 10 – 12 minut.
  12. Ozdobte bazalkou a podávejte teplé.
Noky pečené s omáčkou z rajčat, mozzarellou a bazalkou servírované v zapékací míse.
www.cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.