Zapečené houby s kapary

Zapečené houby s kapary
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tento recept je skutečně zajímavý, nejen vzhledově, ale hlavně svou chutí. 

Chcete-li, svým hostům, podávat něco neobvyklého, je toto jídlo vhodnou volbou.

Ingredience

  • 400 g žampionů (nakrájených na půl)
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý černého pepře
  • 2 polévkové lžíce kapary (bez šťávy, nasekaných nadrobno)
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekaného)
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky (nasekané)

Postup

  • Předehřejte troubu na 230°C.
  • Nakrájené houby dejte do misky, osolte je a opepřete.
  • Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte česnek a orestujte.
  • Přidejte nasekanou petrželku, kapary a vše polijte citronovou šťávou.
  • Do směsi vmíchejte houby a vše pečte 20 minut, nebo dokud houby lehce nezhnědnou. 
  • Tento recept na zapékané houby v pekáči skvěle chutná, pokud jej podáváte s opečeným toustem.
Pánev s lesními houbami, zapečenými s kapary.
zdroj: cookinglight.com

Připravte si kapary tak trochu jinak. Vyzkoušejte recept na lilkový tatarák s kapary.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.