Tento recept je skutečně zajímavý, nejen vzhledově, ale hlavně svou chutí.
Chcete-li, svým hostům, podávat něco neobvyklého, je toto jídlo vhodnou volbou.
Ingredience
- 400 g žampionů (nakrájených na půl)
- mořská sůl
- čerstvě mletý černého pepře
- 2 polévkové lžíce kapary (bez šťávy, nasekaných nadrobno)
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 stroužky česneku (jemně nasekaného)
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
Postup
- Předehřejte troubu na 230°C.
- Nakrájené houby dejte do misky, osolte je a opepřete.
- Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte česnek a orestujte.
- Přidejte nasekanou petrželku, kapary a vše polijte citronovou šťávou.
- Do směsi vmíchejte houby a vše pečte 20 minut, nebo dokud houby lehce nezhnědnou.
- Tento recept na zapékané houby v pekáči skvěle chutná, pokud jej podáváte s opečeným toustem.
Připravte si kapary tak trochu jinak. Vyzkoušejte recept na lilkový tatarák s kapary.