Zapečené krůtí řízečky se slaninou  

Zapečené krůtí řízečky se slaninou  

Omáčka z vývaru, bílého vína, bylinek a jogurtu dodává tomuto pokrmu neodolatelnou chuť i vůni. Chcete-li docílit ještě výraznější chuti, nahraďte jogurt zakysanou smetanou.

Ingredience:

  • 400 g krůtích prsou
  • 120 g anglické slaniny
  • 120 g mozzarelly
  • 1/3 šálku bílého vína
  • 1/3 šálku vývaru
  • 1/3 šálku řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • oregano
  • majoránka
  • 1 PL solamylu
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi s olivovým olejem z obou stran zlehka orestujte krůtí maso nakrájené na malé plátky.
  2. Následně do pánve přilijte vývar, víno, bylinky a na každý medailonek položte plátek slaniny.
  3. Duste po dobu přibližně 10 minut.
  4. V mezidobě si předehřejte troubu na 100°C.
  5. Krůtí medailonky se slaninou přendejte do zapékací misky, navrch ozdobte kouskem mozzarelly.
  6. Vložte na několik málo minut do předehřáté trouby.
  7. Do zbytku omáčky na pánvičce přidejte solamyl a jogurt nebo zakysanou smetanu.
  8. Míchejte až do okamžiku, kdy vznikne hustá omáčka.

Zapečené krůtí plátky se slaninou podávejte s bramborovou kaší či rýží, přelité jemnou omáčkou.

Krůtí plátky se slaninou a mozzarellou ve smetanové omáčce
zdroj: thymeforcooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.