Omáčka z vývaru, bílého vína, bylinek a jogurtu dodává tomuto pokrmu neodolatelnou chuť i vůni. Chcete-li docílit ještě výraznější chuti, nahraďte jogurt zakysanou smetanou.
Ingredience:
- 400 g krůtích prsou
- 120 g anglické slaniny
- 120 g mozzarelly
- 1/3 šálku bílého vína
- 1/3 šálku vývaru
- 1/3 šálku řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- oregano
- majoránka
- 1 PL solamylu
- 1 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi s olivovým olejem z obou stran zlehka orestujte krůtí maso nakrájené na malé plátky.
- Následně do pánve přilijte vývar, víno, bylinky a na každý medailonek položte plátek slaniny.
- Duste po dobu přibližně 10 minut.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 100°C.
- Krůtí medailonky se slaninou přendejte do zapékací misky, navrch ozdobte kouskem mozzarelly.
- Vložte na několik málo minut do předehřáté trouby.
- Do zbytku omáčky na pánvičce přidejte solamyl a jogurt nebo zakysanou smetanu.
- Míchejte až do okamžiku, kdy vznikne hustá omáčka.
Zapečené krůtí plátky se slaninou podávejte s bramborovou kaší či rýží, přelité jemnou omáčkou.