Zapečené kuře na zelí

Zapečené kuře na zelí

Pro rodinu je toto jídlo jako stvořené, neboť je rychlé a chutné. Může to být lehká večeře, ale klidně i oběd. Příprava trvá něco přes hodinu a výsledek rozhodně podráždí vaše chuťové buňky.

Pokud si potrpíte na jednoduché pokrmy, zkuste se podívat na ty nejlepší chuťovky, jež představují vynikající recepty se zapékanou cuketou.

Ingredience:

  • 2 kg celé kuře
  • 1 žlutá cibule
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 středně velká hlávka zelí
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup:

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na větší kusy.
  3. Kuře zbavíme drobů, pokud je to potřeba a osušíme kuchyňskými papírovými utěrkami.
  4. Do dutiny dáme nakrájenou cibuli a petrželku.
  5. Kuře potřeme lžící másla ze všech stran.
  6. V malé misce smícháme sůl, černý pepř, papriku a sušený česnek.
  7. Připravenou směsí posypeme kuře z vnější i vnitřní strany. Trochu poplácáme, aby se koření dobře přichytilo na máslo.
  8. Troubu si předehřejeme na 225 stupňů a připravíme si nejlépe litinovou pánev (tu nahřejeme v troubě), případně vyšší pekáček.
  9. Vyndáme si velkou mísu, dáme do ní pokrájené zelí, přidáme olivový olej, 2 lžíce rozpuštěného másla a důkladně promícháme, aby se zelí hezky promastilo.
  10. Osolíme, opepříme, ještě jednou pečlivě zamícháme a rozložíme na dno pekáče (nebo zahřáté litinové pánve).
  11. Do středu položíme připravené kuře a dáme do trouby.
  12. Stáhneme teplotu na 200°C a pečeme zhruba 60 minut – 90 minut, až dokud nezíská kuře zlatavé zbarvení.
  13. Upečené kuře vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme ještě 15 minut odpočívat.
Zelný pekáč s kuřetem.
Zdroj: https://brooklynfarmgirl.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.