A co taková kombinace kvalitní slaniny, kysaného zelí, zakysané smetany a mozzarelly? Vyzkoušejte sami a uvidíte, že si pochutnáte!
INGREDIENCE
- plátky kvalitní anglické slaniny, nakrájené na tenké proužky
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 střední cibule
- 500 g kysané zelí
- 1/2 lžičky sladké papriky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 250 ml zakysané smetany
- 250 g strouhaného sýru Mozzarella
POSTUP
- Předehřejeme troubu na 190°C.
- Zelí vložíme do hrnce a vaříme asi 10 minut.
- Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce s olivovým olejem, mírně orestujeme a přidáme slaninu nakrájenou na proužky.
- Poloměkké zelí scedíme a smícháme s opečenou cibulkou a slaninou.
- Vymažeme si zapékací mísu.
- K vychladlé směsi přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
- Vložíme do zapékací mísy.
- Posypeme strouhanou mozzarellou.
- Zapékáme v troubě asi 30 minut.