Zapečené kysané zelí se slaninou a zakysanou smetanou

Zapečené kysané zelí se slaninou a zakysanou smetanou

A co taková kombinace kvalitní slaniny, kysaného zelí, zakysané smetany a mozzarelly? Vyzkoušejte sami a uvidíte, že si pochutnáte!

INGREDIENCE

  • plátky kvalitní anglické slaniny, nakrájené na tenké proužky
  • 2 lžičky  olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 500 g kysané zelí
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 250 ml zakysané smetany
  • 250 g strouhaného sýru Mozzarella

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 190°C.
  2. Zelí vložíme do hrnce a vaříme asi 10 minut.
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce s olivovým olejem, mírně orestujeme a přidáme slaninu nakrájenou na proužky.
  4. Poloměkké zelí scedíme a smícháme s opečenou cibulkou a slaninou.
  5. Vymažeme si zapékací mísu.
  6. K vychladlé směsi přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
  7. Vložíme do zapékací mísy.
  8. Posypeme strouhanou mozzarellou.
  9. Zapékáme v troubě asi 30 minut.
Upečené zelí se zakysanou smetanou, slaninou a mozzarellou servírované v mističce.
www.allroadsleadtothe.kitchen

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.