Zapečené lečo s klobásou

Zapečené lečo s klobásou

Výhodou této varianty je skutečnost, že se dá konzumovat nejen teplá, ale rovněž zastudena.

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 4 rajčata
  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 šálky mléka
  • 1 šálek strouhaného sýra (volitelné)
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Na pánvi s olejem zlehka orestujte na kousky nakrájenou klobásu.
  3. Klobásu následně vyjměte a na zbytku oleje a tuku orestujte nadrobno nakrájenou cibulku.
  4. Když cibule zesklovatí, přidejte na pánev nakrájenou papriku a po chvilce také rajčata.
  5. V mezidobě si v jiné misce smíchejte vejce, mléko, sůl a pepř.
  6. Následně směs z pánve přeneste do zapékací misky, přimíchejte klobásu a vše zalijte směsí vajec a mléka.
  7. Na závěr posypejte sýrem a vložte do předehřáté trouby na přibližně 40 minut.
Směs zeleniny zapékaná v troubě s vajíčkem a sýrem
zdroj: myrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.