Výhodou této varianty je skutečnost, že se dá konzumovat nejen teplá, ale rovněž zastudena.
Ingredience:
- 6 vajec
- 4 rajčata
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 PL olivového oleje
- 2 šálky mléka
- 1 šálek strouhaného sýra (volitelné)
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Na pánvi s olejem zlehka orestujte na kousky nakrájenou klobásu.
- Klobásu následně vyjměte a na zbytku oleje a tuku orestujte nadrobno nakrájenou cibulku.
- Když cibule zesklovatí, přidejte na pánev nakrájenou papriku a po chvilce také rajčata.
- V mezidobě si v jiné misce smíchejte vejce, mléko, sůl a pepř.
- Následně směs z pánve přeneste do zapékací misky, přimíchejte klobásu a vše zalijte směsí vajec a mléka.
- Na závěr posypejte sýrem a vložte do předehřáté trouby na přibližně 40 minut.