Zapečené makarony s kuřecím masem

Zapečené makarony s kuřecím masem

Krémové zapékané makarony s kuřecím masem jsou zejména v Japonsku oblíbeným jídlem, což může být pro někoho trochu překvapivé. Maso, žampiony a těstoviny v bešamelové omáčce s křupavou zlatou polevou jsou prostě lahůdka!

Ingredience

Na bešamel:

  • 3 lžíce másla
  • 6 lžic hladké mouky
  • 3 a 1/2 šálků mléka
  • 1 kostka kuřecího bujonu, rozdrobená
  • 3/4 šálku strouhaného sýra (čedar nebo gruyere)
  • bílý pepř (volitelně)

Na náplň:

  • 250 g makaronů
  • 1/2 polévkové lžíce másla
  • 1 cibule, rozpůlená a nakrájená najemno
  • 300 g kuřecích stehenních řízků, bez kůže a kostí, nakrájených na malé kousky
  • 200 g žampionů, nakrájených na plátky
  • sůl a pepř na dochucení

Na topping:

  • 1/2 šálku panko strouhanky
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu (volitelně)
  • 1 a 1/2 lžíce rozpuštěného másla nebo 1 lžíce olivového oleje (volitelně)

Postup

  1. Rozpusťte 3 lžíce másla ve velkém hrnci.
  2. Přidejte mouku a promíchejte – ve srovnání s jíškou, na kterou jste pravděpodobně zvyklí, bude směs vypadat suchá.
  3. Za stálého míchání vařte 8 až 10 minut.
  4. Ze suché jíšky se směs změní na mokrou pastu.
  5. V ten okamžik přidejte asi 1/4 mléka a dobře promíchejte, aby se zapracovalo a nebyly žádné hrudky.
  6. Poté přidejte zbývající mléko a kostku kuřecího bujonu.
  7. Zvyšte plamen na střední.
  8. Jak se mléko zahřeje, omáčka zhoustne.
  9. Zpočátku pravidelně míchejte a až směs zhoustne, míchejte pořád.
  10. Jakmile je omáčka dostatečně hustá (test: naberte směs na vařečku, nakreslete prstem cestičku a pokud zůstane, je dostatečně hustá), ihned sundejte ze sporáku.
  11. Promíchejte se sýrem a pepřem.
  12. Podle chuti dosolte.
  13. Poud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
  14. Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu mínus 1 minuta.
  15. Dobře sceďte a poté vraťte do hrnce (mimo sporák).
  16. Mezitím rozpusťte máslo ve velké pánvi.
  17. Přidejte cibuli a restujte 1 minutu.
  18. Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud povrch nezbělá, poté přidejte žampiony.
  19. Přidejte sůl a pepř.
  20. Když houby vaříte, vylouhují vodu.
  21. Když se tato voda odpaří, nalijte náplň k těstovinám a promíchejte.
  22. Olej těstoviny obalí a zabrání tomu, aby se při pečení nadýmaly.
  23. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsi.a
  24. Bešamelovou omáčku vlijte do těstovinové směsi, dobře promíchejte a poté směs nalijte do zapékací mísy.
  25. Posypte strouhankou a parmazánem.
  26. Volitelně pokapejte rozpuštěným máslem nebo olivovým olejem.
  27. Pečte 20 minut, dokud vrch nezezlátne.
  28. Vyndejte z trouby a podávejte!
Krémové zapékané makarony s kuřecím a žampiony v bešamelové omáčce s křupavou zlatou polevou servírované v zapékací míse s velkou lžící.
www.japan.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.