Zapečené nachos s čedarem

Zapečené nachos s čedarem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Tento recept na zapečené tortilly je ideálním pohoštěním na jakýkoliv večírek a pro jakoukoliv návštěvu nebo pro večerní sledování filmu ve dvou. Udělejte si jich více, protože vám garantujeme, že druhý den budete jen vzpomínat, jak lahodné byly a budete rádi, když je najdete v ledničce.

Co budeme potřebovat

Na maso

  1. 1 kg mletého hovězího masa
  2. 2 lžíce chilli koření
  3. lžíce hladké mouky
  4. 2 lžičky sušeného oregana
  5. 2 lžičky mletého kmínu
  6. 350 ml hovězího vývaru
  7. sůl
  8. mletý černý pepř

Na nachos

  1. 340 g tortilla chipsů
  2. limetka
  3. sůl
  4. 430 g salsy (okapaná)
  5. 170 g ostrého sýra čedar (nastrouhaného)
  6. 90 g bílého čedaru (nastrouhaný)
  7. ½ malé bílé cibule (nakrájené nadrobno)
  8. ½ zelené chilli papričky (zbavená stopky a semen, jemně nasekaná)
  9. 230 g zakysané smetany
  10. ½ malé hlávky ledového salátu (nakrájený na kousky)
  11. guacamole (nebo zralé avokádo k podávání)

Postup

  1. Připravíme si ochucené hovězí maso.
  2. Hovězí maso rozdrobíme do velkého hrnce a začneme ho péct na středně vysokou teplotu.
  3. Jakmile se hovězí maso začne vařit a smažit, pokračujeme ve smažení a míchání, aby se maso rozdrobilo na malé kousíčky.
  4. Pokračujeme ve smažení asi 8 minut, dokud nezhnědne a téměř všechna vlhkost se neodpaří.
  5. Poté pokračujeme ve vaření, dokud se hovězí maso nezačne smažit se ve vlastním tuku, asi ještě 2 minuty.
  6. Na hovězí maso přisypeme chilli prášek, mouku, oregano a kmín.
  7. Za častého míchání vaříme další 1 až 2 minuty, dokud nebude voňavé a koření důkladně promíchané s masem.
  8. Maso zalijeme vývarem a mícháme, aby se vše důkladně promíchalo a spojilo.
  9. Snížíme teplotu na střední a za občasného míchání vaříme asi 12 minut, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří a hovězí maso se neobalí do husté omáčky.
  10. Hrnec s masem sundáme z plotny a dochutíme solí a pepřem.
  11. Troubu si předehřejeme na 220°C.
  12. Velký pečicí plech s okrajem vyložíme alobalem.
  13. Poté na něj rozložíme tortillové chipsy do jedné vrstvy.
  14. Na nachos chipsy nastrouháme kůru z ½ limetky (limetku si schováme na později).
  15. Poté dochutíme další solí.
  16. Na chipsy rovnoměrně nandáme připravené hovězí maso.
  17. Pak na něj nasypeme salsu, nastrouhané sýry, cibuli a chilli.
  18. Pekáč s nachos přendáme do trouby a pečeme asi 10 minut, dokud se sýr zcela nerozpustí a chipsy nejsou po okrajích lehce opečené.
  19. Mezitím si do misky nastrouháme zbytek kůry z limetky, poté limetku odšťavníme a šťávu přidáme ke kůře.
  20. Do mísy nalijeme zakysanou smetanu a promícháme, aby se vše spojilo.
  21. Jakmile nachos vyndáme z trouby, okamžitě na ně nasypeme nakrájený salát a pokapeme limetkovou zakysanou smetanou.
  22. Navrch ještě přidáme guacamole nebo na kostičky nakrájené avokádo.
  23. Nachos podáváme přímo z plechu ještě teplé.
Zapečené kukuřičné lupínky v troubě s čedarem a zeleninou.
Zdroj: simplyrecipes.com

Pokud si guacamole děláme pár hodin dopředu, přikryjeme ho potravinářskou fólii a přimáčkneme jí na povrch avokáda, tak, aby se k němu nedostal vzduch.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.