Zapečené palačinky se špenátem a parmezánem

Zapečené palačinky se špenátem a parmezánem

Zapečené palačinky naslano jsou skvělým způsobem, jak vytvořit jednoduchý, ale přesto sytý pokrm.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 400 g nakrájených rajčat v plechovce
  • 200 g baby špenátu
  • 250 g ricotty
  • strouhání muškátového oříšku
  • 4 velké palačinky
  • 225 g mozzarelly, okapané a nakrájené na malé kousky
  • 50 g parmazánu, strouhaného

Postup

  • Na pánvi rozehřejte olej, přidejte 2 stroužky česneku a pár sekund provařte, poté vhoďte rajčata.
  • Okořeníme a necháme probublávat 10-15 minut, dokud se nezredukují na hustou omáčku.
  • Špenát vařte 2 minuty v mikrovlnné troubě, aby zavadl, nebo ho vyklopte do cedníku a přelijte konvici plnou horké vody.
  • Až vychladne, vymačkejte z něj co nejvíce tekutiny a poté ho nahrubo nasekejte.
  • Troubu rozehřejte na 200 stupňů.
  • Smíchejte ricottu, špenát, bohatě nastrouhaný muškátový oříšek, zbývající prolisovaný česnek a trochu soli a pepře.
  • Rajčatovou omáčku rozetřeme na dno mělké zapékací mísy.
  • Špenátovou směs rozdělte do palačinek, rozetřete ji po polovině povrchu.
  • Každou palačinku přeložte napůl a poté znovu napůl, aby vznikl trojúhelník.
  • Palačinky položte do zapékací mísy, posypte mozzarellou a parmazánem.
  • Pokapejte ještě trochou oleje a pečte 15-20 minut.

Zapečené palačinky můžete naplnit i orestovaným kuřecím masem.

Zlatavé palačinky v pekáčku s jemným sýrem a špenátem.
Zdroj: sandraseasycooking.com

Na přípravu dokonalé palačinky je potřeba kvalitní pánvička nebo palačinkovač. Přečtěte si o pánvičkách Lamart více v naší recenzi!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.