Spotřebujte zbylé palačinky a přeměňte je na tento uklidňující sýrový pokrm. Hotová za necelou hodinu, a je to snadná večeře pro čtyři.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 250 g žampionů nakrájených na plátky
- 300 g špenátu, nakrájeného
- 200 g šunky, nakrájené
- 1 lžíce dijonské hořčice
- ½ lžičky černého pepře
- 100 g sýra gruyère, jemně nastrouhaného
- 300 ml smetany
- muškátový oříšek
- zelený salát
Postup
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte na středně vysokou teplotu olej a žampiony opékejte se špetkou soli 10 minut, dokud se tekutina neodpaří a houby zkaramelizují.
- Ztlumte teplotu, přidejte špenát a nechte ho uvadnout, než vmícháte šunku, hořčici, pepř a polovinu gruyère.
- Troubu rozpálíme na 190 stupňů C.
- Houbovou směs rozdělíme na palačinky a každou svineme.
- Vložte je do zapékací misky, přelijte smetanou a posypte nastrouhaným muškátovým oříškem, zbylým gruyère a trochou koření.
- Pečte v troubě 20 minut, dokud nebude bublat a nahoře zezlátne.
- Podávejte se zeleným salátem.