Jste milovníkem brambor? Pak si je zkuste připravit trochu jinak.
Ingredience
Kaše:
- 500 g brambor
- 50 g másla
- 150 ml mléka
- sůl
Papriky:
- 450 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- 1 cibule
- 4 zelené nebo červené papriky
- 1 šálek strouhaného sýra čedar
- sůl
- pepř
- 1 protlak
Postup
- Rozehřejte troubu na 180°C.
- Zatímco se trouba rozehřívá, oškrábejte brambory, nakrájejte je na menší kousky (aby se rychleji uvařily) a dejte vařit, na 20–25 minut, do osolené vody.
- Teď máte čas připravit si papriky.
- Papriky omyjte, odřežte z nich vrchní část a vyjměte semínka z vnitřní části. Odložte bokem.
- Nadrobno nakrájenou cibulku osmahněte na pánvi a přidejte k ní maso. Maso osolte, opepřete a přidejte k němu protlak. Smažte, dokud není maso hotové.
- Slijte vodu z uvařených brambor. K teplým bramborám přidejte máslo, mléko a vytvořte kaši. Dochuťte solí.
- Hotovou masovou směsí a bramborovou kaší střídavě naplňte papriky. Na závěr papriky posypejte čedarem a vložte do vymazané zapékací mísy nebo je dejte na plech, vyložený pečícím papírem.
- Dejte péct na 30–45 minut. Hlídejte, aby papriky změkly, ale nespálily se.
- Hotové zapečené plněné papriky můžete podávat s osmahnutým toustem.