Zapečené papriky plněné masovou a bramborovou směsí

Zapečené papriky plněné masovou a bramborovou směsí
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4

Jste milovníkem brambor? Pak si je zkuste připravit trochu jinak. 

Ingredience

Kaše:

  • 500 g brambor
  • 50 g másla
  • 150 ml mléka
  • sůl

Papriky: 

  • 450 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • 1 cibule
  • 4 zelené nebo červené papriky
  • 1 šálek strouhaného sýra čedar
  • sůl
  • pepř
  • 1 protlak

Postup

  • Rozehřejte troubu na 180°C. 
  • Zatímco se trouba rozehřívá, oškrábejte brambory, nakrájejte je na menší kousky (aby se rychleji uvařily) a dejte vařit, na 20–25 minut, do osolené vody.
  • Teď máte čas připravit si papriky. 
  • Papriky omyjte, odřežte z nich vrchní část a vyjměte semínka z vnitřní části. Odložte bokem.
  • Nadrobno nakrájenou cibulku osmahněte na pánvi a přidejte k ní maso. Maso osolte, opepřete a přidejte k němu protlak. Smažte, dokud není maso hotové. 
  • Slijte vodu z uvařených brambor. K teplým bramborám přidejte máslo, mléko a vytvořte kaši. Dochuťte solí. 
  • Hotovou masovou směsí a bramborovou kaší střídavě naplňte papriky. Na závěr papriky posypejte čedarem a vložte do vymazané zapékací mísy nebo je dejte na plech, vyložený pečícím papírem. 
  • Dejte péct na 30–45 minut. Hlídejte, aby papriky změkly, ale nespálily se. 
  • Hotové zapečené plněné papriky můžete podávat s osmahnutým toustem. 
Plněné papriky zapečené s masem a bramborovou kaší.
zdroj: southernbite.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.