Tyto zapečené papriky jsou inspirovány Toskánskem a jsou plněné čerstvými bylinkami, krémovou ricottou a výrazným parmezánem. Jejich příprava trvá asi 30 minut a můžete je servírovat například jako luxusní jednoduchou přílohu.
Ingredience
- 5 žlutých nebo červených paprik
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 šálky plnotučné ricotty
- ½ šálku jemně nakrájené jarní cibulky
- ½ šálku nasekané čerstvé bazalky
- 1 hrst nasekané petrželky
- po 1 polévkové lžíci čerstvé máty, čerstvého rozmarýnu a nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 2 velká vejce
- ½ šálku strouhaného parmazánu
- 1 lžička sušených květů fenyklu (volitelně)
- 2 lžíce strouhanky v kombinaci s trochou oleje
Postup
- Chcete-li získat kouřovější chuť paprik, rychle je opečte na otevřeném plameni sporáku, pokud máte tu možnost.
- Nechte vychladnout a poté sloupněte zčernalou kůži.
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Papriky podélně rozpůlte, odstraňte semínka a žebra.
- Papriky celé potřete olivovým olejem.
- Ve střední misce smíchejte ricottu, bazalku, cibuli, bylinky, sůl a pepř.
- Rozšlehejte vejce a parmazán.
- Papriky naplňte směsí a poklaďte květy fenyklu a strouhankou.
- Pečte 30 minut, nebo dokud ricotta neztuhne a strouhanka nezezlátne.
- Dobrou chuť!
Máme pro vás i spoustu dalších tipů, jak zavařit papriky. Inspirujte se našimi návody a recepty!