Zapečené papriky plněné ricottou

Zapečené papriky plněné ricottou

Tyto zapečené papriky jsou inspirovány Toskánskem a jsou plněné čerstvými bylinkami, krémovou ricottou a výrazným parmezánem. Jejich příprava trvá asi 30 minut a můžete je servírovat například jako luxusní jednoduchou přílohu.

Ingredience

  • 5 žlutých nebo červených paprik
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 šálky plnotučné ricotty
  • ½ šálku jemně nakrájené jarní cibulky
  • ½ šálku nasekané čerstvé bazalky
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • po 1 polévkové lžíci čerstvé máty, čerstvého rozmarýnu a nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 2 velká vejce
  • ½ šálku strouhaného parmazánu
  • 1 lžička sušených květů fenyklu (volitelně)
  • 2 lžíce strouhanky v kombinaci s trochou oleje

Postup

  1. Chcete-li získat kouřovější chuť paprik, rychle je opečte na otevřeném plameni sporáku, pokud máte tu možnost.
  2. Nechte vychladnout a poté sloupněte zčernalou kůži.
  3. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  4. Papriky podélně rozpůlte, odstraňte semínka a žebra.
  5. Papriky celé potřete olivovým olejem.
  6. Ve střední misce smíchejte ricottu, bazalku, cibuli, bylinky, sůl a pepř.
  7. Rozšlehejte vejce a parmazán.
  8. Papriky naplňte směsí a poklaďte květy fenyklu a strouhankou.
  9. Pečte 30 minut, nebo dokud ricotta neztuhne a strouhanka nezezlátne.
  10. Dobrou chuť!
Papriky plněné čerstvými bylinkami, krémovou ricottou a výrazným parmezánem, servírované na dřevěném prkýnku s vedle položenou jarní cibulkou.
www.liveeatlearn.com

Máme pro vás i spoustu dalších tipů, jak zavařit papriky. Inspirujte se našimi návody a recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.