Inspirujte se tímto klasickým receptem na italské těstoviny s mletým masem. Ideální na nedělní oběd nebo vydatnou večeři.
Ingredience
- 500g penne
- 500g mletého masa
- 2ks cibule
- 5 stroužků česneku
- 200g tvrdého sýra
- 1 plechovka rajčat
- Sůl a mletý pepř
- Olivový olej
Postup
- Podle návodu na obalu uvařte těstoviny v osolené vodě.
- Na oleji orestujte cibuli s prolisovaným česnekem.
- Poté přidejte mleté maso a opékejte.
- Přidejte pokrájená rajčata z konzervy i se šťávou.
- Poté dle chuti osolte, opepřete a ještě chvilku duste.
- Promíchejte s uvařenými těstovinami, dejte do zapékací mísy nebo malého pekáčku.
- Pečte při 200°C asi 10 minut.
- Nakonec posypejte nastrouhaným sýrem a ještě chvíli pečte do roztavení.
- Hotové zapečené těstoviny podávejte například s nakládanými okurkami nebo jinou zeleninou.