Zapečené plátky z krůtích prsou   

Zapečené plátky z krůtích prsou   

Směs čerstvých bylinek dodává tomuto pokrmu neodolatelnou vůni. V zimních měsících si můžete tento pokrm připravit ze sušených bylinek.

Ingredience:

  • 800 g krůtích prsou
  • 5 PL másla
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 1 1/2 čajové lžičky nasekaného rozmarýnu
  • 1 PL tymiánu
  • 2 PL jemně nakrájené petrželky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 220°C.
  2. Zapékací  misku vymažte olejem.
  3. Do misky vložte máslo, koření a veškeré bylinky.
  4. Důkladně promíchejte, aby se koření a bylinky do másla dobře propracovaly.
  5. Z krůtích prsou zlehka uvolněte kůži a polovinou směsi natřete prostor pod kůží a druhou polovinou poté celý povrch krůtího masa.
  6. Vložte maso do vymazané zapékací misky a pečte v předehřáté troubě přibližně 15-20 minut, dokud kůže nezačne hnědnout.
  7. Následně teplotu snižte na 180°C a za občasného podlévání vlastní šťávou pečte ještě přibližně 60 minut.
  8. Po upečení nechte maso před nakrájením na plátky 5-10 minut odpočívat.

Zapečené krůtí plátky podávejte s bramborovou kaší či orestovanou zeleninou.

Plátky krůtího masa servírované s bramborovou kaší a růžičkovou kapustou
zdroj: dinneratthezoo.com

Chutnou rýži bez starostí můžete uvařit i v rýžovaru. V čem je tento pomocník výhodný? Více se dočtete v našem testu rýžovarů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.