Zapečené špecle se sýrem a cibulí

Zapečené špecle se sýrem a cibulí

Lahodné zapečené sýrové těstoviny s karamelizovanou cibulkou. Tento recept na vaječné nudle miluje každý bez rozdílu věku. Vyzkoušejte místo ementálu přidat svůj oblíbený sýr, například výrazný čedar nebo to namíchejte půl na půl a ochuťte si tento pokrm podle svého gusta!

Co budeme potřebovat

  1. 300 g špeclí
  2. Cibule (nakrájená na plátky)
  3. 180 g sýra ementál
  4. 4 lžíce změklého másla
  5. Sůl
  6. Pepř

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
  2. V hrnci s vroucí osolenou vodou si uvaříme vaječné nudle podle návodu na obalu (nebo vyzkoušejte recept na domácí špecle uvedený v posledním článku tohoto textu!)
  3. Mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky
  4. Na středním teplotu si rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli
  5. Podle chuti osolíme a opepříme a za častého míchání vaříme, dokud cibule lehce nezkaramelizuje
  6. Když je cibule hotová, stáhneme jí z plotny a odložíme stranou
  7. Do zapékací mísy přidáme nudle, uvařenou cibuli a ¾ sýra
  8. V zapékací míse promícháme všechny ingredience, aby se spojily, a navrch nasypeme zbytek sýru
  9. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů po dobu 25-30 minut, dokud se sýr neroztaví a nebude bublat
  10. Špecle vyndáme, necháme je 10 minut odpočinout a poté podáváme
Zapečené německé vaječné nudle s cibulí a sýrem.
Zdroj: orangelolls.com

Zelí obecně je vitaminovou bombou! Proto se po hlavě vrhněte na další pokrmy se zelím. Vychutnejte si ho například v loveckém guláši s kuřecím masem a klobásou!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.