Zapečené špenátové gnocchi v sýrové omáčce

Zapečené špenátové gnocchi v sýrové omáčce

Křehké noky zalité v sýrovo-rajčatové omáčce, doplněné čerstvým špenátem a zapečené v jeden lahodný pokrm je to, co chcete servírovat, jako slavnostní oběd.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • čtvrtina cibule (nasekaná)
  • 1 velký stroužek česneku (nasekaný nebo nakrájený na tenké plátky)
  • 340 g rajčatového pyré
  • 125 ml vývaru nebo vody
  • natrhaná bazalka
  • 60 g sýra mascarpone
  • 1/2 lžičky soli
  • 450 g bramborových noků
  • hrst baby špenátu
  • 230 gramů čerstvých plátků mozzarelly
  • parmazán

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Zahřejte olivový olej na středně nízké teplotě.
  • Přidejte cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nebude průsvitná a voňavá.
  • Přidejte protlak a vodu nebo vývar, vše přiveďte k mírnému varu.
  • Přidejte natrhanou bazalku, mascarpone a sůl.
  • Přidejte noky a špenát.
  • Míchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo omáčkou.
  • Navrch dejte plátky mozzarelly a posypte parmazánem.
  • Pečte 15-20 minut, dokud sýrová směs na povrchu nebude mazlavá a světle zlatohnědá.
  • Podávejte s bazalkou.
Miska plná lahodné kombinace tří sýrů a měkkých bramborových noků.
Zdroj: twokooksinthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.