Milovníci zapečených těstovin s mohou svůj pokrm ozvláštnit právě hlívou ústřičnou. Při vaření můžete použít místo mozzarelly třeba nivu, goudu či jakýkoliv sýr, který máte rádi.
Ingredience
- 1 balení hlívy ústřičné
- 1 vejce
- 100ml mléka nebo smetany
- 1 balení mozzarelly
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Těstoviny
- Hrst bazalky nebo petrželky
- Sůl a mletý pepř
- Mletý nebo celý kmín
Postup
- Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě.
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Cibuli společně s česnekem nasekejte na malé kostičky. Nasekejte petrželku.
- Hlívu omyjte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte cibuli, česnek a restujte asi 1 minutu. Přidejte kmín a ještě chvilku restujte.
- Poté přidejte nakrájenou hlívu, osolte a počkejte, dokud hlíva nepustí vodu.
- Nechejte dusit asi 3 minuty, poté přidejte petrželku a krátce prohřejte.
- Dle chuti opepřete, osolte.
- Okapané těstoviny smíchejte s houbami, dejte do pekáče či zapékací mísy a pečte.
- Rozšlehejte vejce s mlékem či smetanou a nalijte na těstoviny.
- Mozzarellu roztrhejte a dejte navrch na těstoviny.
- Pečte asi 15 minut do zezlátnutí.