Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Milovníci zapečených těstovin s mohou svůj pokrm ozvláštnit právě hlívou ústřičnou. Při vaření můžete použít místo mozzarelly třeba nivu, goudu či jakýkoliv sýr, který máte rádi.

Ingredience

  • 1 balení hlívy ústřičné
  • 1 vejce
  • 100ml mléka nebo smetany
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Těstoviny
  • Hrst bazalky nebo petrželky
  • Sůl a mletý pepř
  • Mletý nebo celý kmín

Postup

  • Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě.
  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • Cibuli společně s česnekem nasekejte na malé kostičky. Nasekejte petrželku.
  • Hlívu omyjte a nakrájejte na plátky.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte cibuli, česnek a restujte asi 1 minutu. Přidejte kmín a ještě chvilku restujte.
  • Poté přidejte nakrájenou hlívu, osolte a počkejte, dokud hlíva nepustí vodu.
  • Nechejte dusit asi 3 minuty, poté přidejte petrželku a krátce prohřejte.
  • Dle chuti opepřete, osolte.
  • Okapané těstoviny smíchejte s houbami, dejte do pekáče či zapékací mísy a pečte.
  • Rozšlehejte vejce s mlékem či smetanou a nalijte na těstoviny.
  • Mozzarellu roztrhejte a dejte navrch na těstoviny.
  • Pečte asi 15 minut do zezlátnutí.
Zapékané těstoviny s mozzarellou a čerstvou petrželkou.
Zdroj: sugarandsoul.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.