Milujete těstoviny a chcete si pochutnat na těch opravdu nejjemnějších?
Vyzkoušejte tedy recept, který obsahuje lahodnou smetanu a výtečné a zdravé houby!
Ingredience
- 4 šálky těstovin
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 šálky nakrájených hub (žampiony nebo lesní houby)
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 150 ml smetany na vaření
- 1,5 šálku čedaru (nastrouhaného)
Postup
- Těstoviny uvařte, v osolené vodě, na způsob “al dente”. Poté je sceďte a dejte zpět do hrnce.
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájené houby a nasekaný tymián.
- Osolte a restujte, dokud nejsou houby měkké.
- Do uvařených těstovin přidejte orestované houby, smetanu a 1 šálek sýru.
- Promíchejte a vložte do vymazaného pekáče, nebo zapékací mísy.
- Rovnoměrně posypte zbylým sýrem.
- Pečte 30 minut, při teplotě 180°C.
- Vaše těstoviny s houbami a smetanou jsou hotovy. Nechte si chutnat!
Milovníci těstovin mohou vyzkoušet také další recepty na těstovinové dobroty.