Ingredience:
- 1 plechovka plnotučného kokosového mléka (400 ml)
- 2 nasekané stroužky česneku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1/2 lžičky oregana
- 1 sklenice omáčky marinara
- 1 a 1/2 hrnku strouhané bio mozzarelly
Postup:
- Předehřejeme troubu na 200 stupňů a připravíme zapékací misku (ideálně o velikosti 9×13)
- Protřepeme plechovku kokosového mléka, aby se rozmíchalo.
- Do zapékací mísy dáme uvařené těstoviny a rozprostřeme je po misce
- Přidáme mléko, česnek, cibuli, oregano a omáčku marinara.
- Dobře promícháme, aby se vše rovnoměrně spojilo.
- Povrch posypeme sýrem a poté misku přikryjeme alobalem
- Pečeme v předehřáté troubě asi 35–40 minut, poté odstraníme alobal a opékáme asi tak 2 minuty, aby sýr začal bublat.
- Upečené vyjmeme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a pak už jen stačí naservírovat.