Vegetariánské těstoviny, které uspokojí i masožravce. Ochutnejte pečenou dýni v kombinaci s osmaženou růžičkovou kapustou a šalvějí. Toto jídlo zahřeje nejen v žaludku, ale také na srdci.
Co budeme potřebovat
- 600 g dýně (nakrájená na kostičky)
- 2 lžičky olivového oleje
- 350 g těstovin
- 200 g fazolí z konzervy (propláchnuté a okapané)
- 75 g mozzarelly (nastrouhané)
- 75 g čedaru (strouhaného)
- 300 ml kvalitního zeleninového vývaru
- 40 g strouhanky
- 200 g růžičkové kapusty (nakrájené nadrobno)
- 2 stroužky česneku
- lžíce šalvěje
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Kousky dýně si rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Dýni pokapeme olejem a dobře okořeníme.
- Vložíme jí do trouby a pečeme přibližně 30 minut, dokud nezměkne.
- Mezitím si uvaříme podle návodu těstoviny v hrnci s vroucí vodou.
- Odebereme si přibližně 100 ml vody, ve které se těstoviny vaří.
- Hotové těstoviny scedíme, vložíme do hrnce, zakápneme trochou oleje a dáme stranou.
- Upečenou dýni si v míse rozmačkáme s fazolemi.
- Troubu přepneme do režimu grilu.
- Poté do dýňové směsi vmícháme 100 g sýrů, vodu z těstovin a vývar.
- Přidáme těstoviny a směs promícháme.
- Takto upravené těstoviny vložíme do zapékací nádoby.
- Zbylý sýr smícháme se strouhankou a trochou oleje.
- Sýrem těstoviny posypem a vložíme je na 5 minut do trouby a grilujeme, dokud sýr nezačne bublat.
- Na jedné lžičce oleje smažíme 2-3 minuty růžičkovou kapustu.
- Poté přidáme česnek a šalvěj, smažíme další minutu.
- Zapečené těstoviny podáváme posypané osmaženou kapustou s česnekem.