Zapečené těstoviny se špenátem, houbami a sýrem

Zapečené těstoviny se špenátem, houbami a sýrem

Těstoviny s luxusní smetanovou omáčkou s baby špenátem, houbami restovanými na másle a parmazánem zapečené do dokonalosti jsou plné chuti a navíc snadné na přípravu, takže je zvládnete uvařit takřka kdykoli!

Co budete potřebovat

  • 340 g těstovin, nevařených
  • 2 lžíce másla
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • 500 g hub dle vaší volby, nakrájených na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 3 šálky baby špenátu
  • 1 lžička italského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 šálku zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 šálek smetany na vaření
  • 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 1 šálek mozzarelly
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu; dobře sceďte.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
  • Cibuli a houby restujte na másle 2-3 minuty nebo dokud nejsou houby měkké.
  • Přidejte česnek, baby špenát, italské koření, sůl a pepř a vařte další minutu.
  • Přidejte mouku a míchejte, dokud lehce nezhnědne, asi 1 minutu.
  • Postupně zašlehejte zeleninový vývar a poté smetanu a za stálého šlehání vařte asi 1-2 minuty.
  • Těsně před vypnutím sporáku vmíchejte parmazán.
  • Uvařené těstoviny nalijte do velké zapékací mísy 33×23 cm.
  • Zalijte špenátovo-houbovou omáčkou.
  • Posypte mozzarellou.
  • Pečte 18–20 minut nebo dokud pokrm nebude hotový.
  • Nechte si chutnat!
Těstoviny zapečené s luxusní smetanovou omáčkou s baby špenátem, houbami restovanými na másle a parmazánem v zapékací míse.
www.gimmedelicious.com

Máme pro vás i další nejlepší recepty na zapékané těstoviny. Vyzkoušejte různé kombinace chutí a ingrediencí!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.