Těstoviny s luxusní smetanovou omáčkou s baby špenátem, houbami restovanými na másle a parmazánem zapečené do dokonalosti jsou plné chuti a navíc snadné na přípravu, takže je zvládnete uvařit takřka kdykoli!
Co budete potřebovat
- 340 g těstovin, nevařených
- 2 lžíce másla
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 500 g hub dle vaší volby, nakrájených na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 3 šálky baby špenátu
- 1 lžička italského koření
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 šálku zeleninového vývaru nebo vody
- 1 šálek smetany na vaření
- 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 1 šálek mozzarelly
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě
Postup
- Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu; dobře sceďte.
- Dejte stranou.
- Ve velké pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
- Cibuli a houby restujte na másle 2-3 minuty nebo dokud nejsou houby měkké.
- Přidejte česnek, baby špenát, italské koření, sůl a pepř a vařte další minutu.
- Přidejte mouku a míchejte, dokud lehce nezhnědne, asi 1 minutu.
- Postupně zašlehejte zeleninový vývar a poté smetanu a za stálého šlehání vařte asi 1-2 minuty.
- Těsně před vypnutím sporáku vmíchejte parmazán.
- Uvařené těstoviny nalijte do velké zapékací mísy 33×23 cm.
- Zalijte špenátovo-houbovou omáčkou.
- Posypte mozzarellou.
- Pečte 18–20 minut nebo dokud pokrm nebude hotový.
- Nechte si chutnat!
Máme pro vás i další nejlepší recepty na zapékané těstoviny. Vyzkoušejte různé kombinace chutí a ingrediencí!