Prvotřídní sendvič s rozteklým sýrem, lahodným pestem doplněný o křupavou šunku, je ta nejlepší volba pro rychlý a lenivý sobotní oběd.
Co budeme potřebovat
- 50 g másla (měkkého)
- 8 ks toastového chleba
- 125 g mozzarelly (nakrájené)
- 125 g nastrouhaného čedaru
- 12 plátků parmské šunky
- 2 vejce
- Lžíce mléka
- 6 lžic bazalkového pesta
- Slunečnicový olej
Postup
- Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů
- Toastový chléb z jedné strany namažeme máslem
- Namazanou stranou je poté položíme, na pracovní plochu
- Druhou stranu toastu potřeme pestem
- Na pesto navrstvíme plátky mozzarelly, nastrouhaný čedar a parmskou šunku
- Na každý toast dáme 2 kousky šunky, aby nám zbyla na závěrečné servírování
- Přiklopíme druhým toastem, namazanou stranou máslem, nahoru a přitlačíme k sobě
- Na pánvi si rozehřejeme dostatečné množství oleje, aby dno bylo zakryté
- Ve vedlejší misce si rozšleháme vejce s mlékem
- Do mléčné směsi toasty opatrně z obou stran namáčíme
- Sendviče smažíme postupně a po jednom
- Z každé strany sendvič smažíme dozlatova přibližně 1 minutu, aby se sýr začal rozpouštět
- Hotové sendviče vyskládáme na plech
- Plech poté přendáme na 5 minut do trouby a toasty dopečeme, tak aby sýr ze sendviče vytékal
- Do stejné pánve přidáme zbylé plátky parmské šunky a ty opékáme po dobu 3-4 minut
- Pečeme je na vysokou teplotu, aby šunka byla krásně křupavá
- Toasty podáváme se zbylým pestem a vypečenou parmskou šunkou