Zapečené toasty s mozzarellou a pestem

Zapečené toasty s mozzarellou a pestem

Prvotřídní sendvič s rozteklým sýrem, lahodným pestem doplněný o křupavou šunku, je ta nejlepší volba pro rychlý a lenivý sobotní oběd.  

Co budeme potřebovat

  1. 50 g másla (měkkého)
  2. 8 ks toastového chleba
  3. 125 g mozzarelly (nakrájené)
  4. 125 g nastrouhaného čedaru
  5. 12 plátků parmské šunky
  6. 2 vejce
  7. Lžíce mléka
  8. 6 lžic bazalkového pesta
  9. Slunečnicový olej

Postup

  1. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů
  2. Toastový chléb z jedné strany namažeme máslem
  3. Namazanou stranou je poté položíme, na pracovní plochu
  4. Druhou stranu toastu potřeme pestem
  5. Na pesto navrstvíme plátky mozzarelly, nastrouhaný čedar a parmskou šunku
  6. Na každý toast dáme 2 kousky šunky, aby nám zbyla na závěrečné servírování
  7. Přiklopíme druhým toastem, namazanou stranou máslem, nahoru a přitlačíme k sobě
  8. Na pánvi si rozehřejeme dostatečné množství oleje, aby dno bylo zakryté
  9. Ve vedlejší misce si rozšleháme vejce s mlékem
  10. Do mléčné směsi toasty opatrně z obou stran namáčíme
  11. Sendviče smažíme postupně a po jednom
  12. Z každé strany sendvič smažíme dozlatova přibližně 1 minutu, aby se sýr začal rozpouštět
  13. Hotové sendviče vyskládáme na plech
  14. Plech poté přendáme na 5 minut do trouby a toasty dopečeme, tak aby sýr ze sendviče vytékal
  15. Do stejné pánve přidáme zbylé plátky parmské šunky a ty opékáme po dobu 3-4 minut
  16. Pečeme je na vysokou teplotu, aby šunka byla krásně křupavá
  17. Toasty podáváme se zbylým pestem a vypečenou parmskou šunkou
Sendvič plněný rajčaty, pestem a sýrem opečený na grilu.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.