Křupavé vepřové kotlety navrstvené na krémové brambory, které se pečou, dokud nejsou dokonale měkké. Udělejte si tuto jednoduchou večeři během rušeného pracovního týdne. Pochutná si celá vaše rodina!
INGREDIENCE
Na vepřové kotlety:
- 6 vepřových kotlet bez kosti
- 1 lžička soli
- 1 lžíce rostlinného oleje
Na gratin:
- 300 ml kupované krémové houbové polévky
- 1 šálek mléka
- 1 šálek strouhaného čedaru
- ½ šálku zakysané smetany
- 80 g smažené cibulky
- 200 g brambor nakrájených na tenké plátky
POSTUP
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Zahřejte rostlinný olej ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
- Vepřové kotlety osolte a poté opékejte 2–3 minuty z každé strany na pánvi nebo dozlatova.
- Ve velké misce smíchejte krémovou houbovou polévku, mléko, čedar, zakysanou smetanu a poloviny smažené cibule.
- Nakrájené brambory umístěte do stejnoměrné vrstvy na dno zapékací misky o rozměrech 23 × 33 cm a poté na ně dejte rovnoměrnou vrstvu vepřových kotlet.
- Nalijte směs na vepřové kotlety a zakryjte alobalem.
- Pečte 30 minut, poté odstraňte alobal, poklaďte zbylou smaženou cibulkou a pečte odkryté 10–15 minut.
- Užijte si to!
Máme pro vás i další luxusní recepty na zapékané kotletky na 6 různých způsobů. Vyzkoušejte je všechny!