Zapečené vepřové kotlety s žampiony a kukuřičným chlebem

Zapečené vepřové kotlety s žampiony a kukuřičným chlebem

Snadný oběd či večeře, kterou ale potěšíte nejednoho strávníka. Smetanová omáčka s žampiony, šťavnaté kotlety, to vše zapečené s kousky kukuřičného chleba, vytváří dohromady úžasný pokrm, který vám navíc zabere pouhých 30 minut na přípravu.

INGREDIENCE

  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 200 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ½ šálku suchého bílého vína
  • ½ šálku zakysané smetany se sníženým obsahem tuku
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • ½ šálku den starého vnitřku kukuřičného chleba

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Vepřové kotlety osolte a opepřete.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Opékejte vepřové kotlety, dokud nezezlátnou z obou stran (jednou otočte).
  • Přendejte do zapékací mísy.
  • Ve stejné pánvi na zbylém oleji restujte žampiony, dokud nezhnědnou, občas promíchejte.
  • Přidejte česnek a krátce orestujte.
  • Houbovo-česnekovou směs přidejte do pekáče na vepřové kotlety.
  • V míse prošlehejte mouku a víno do hladka.
  • Všlehejte zakysanou smetanu, parmazán a špetku soli a pepře.
  • Touto směsí zalijte žamipony a vepřové kotlety.
  • Pečte zakryté po dobu 20 minut.
  • Zapněte si v troubě funkci gril.
  • Do pekáče přidejte vnitřek kukuřičného chleba, postřikejte olejem ve spreji a pečte 2-3 minuty dozlatova.
  • Dobrou chuť!
Zapékané vepřové maso s houbovou omáčkou servírované na talíři s brokolicí.
www.ericasrecipes.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.