Zapečené vepřové plátky se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Zapečené vepřové plátky se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Luxusní vepřové plátky zapečené s omáčkou z dijonské hořčice a smetany je perfektní způsob, jak posunout kotlety na zcela novou úroveň. Navíc je tento recept jednoduchý, takže si ho můžete připravit kdykoli během týdne a zároveň dostatečně působivý, aby okouzlil i ty nejnáročnější hosty!

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • sůl a pepř – podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky oleje

Na omáčku:

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky lisovaného česneku
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 šálek husté smetany
  • ½ lžičky soli nebo podle chuti
  • ¼ lžičky mletého černého pepře nebo podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  2. Vepřové kotlety z obou stran bohatě osolte a opepřete.
  3. Ve velké pánvi vhodné do trouby na středním plameni rozpusťte máslo.
  4. Do pánve nakapejte olej.
  5. Na pánev přidejte vepřové kotlety a z obou stran je opékejte 2–3 minuty.
  6. Přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstaly teplé.
  7. Pro přípravu omáčky přidejte do pánve máslo.
  8. Jakmile se rozpustí, přidejte česnek a míchejte po dobu 1-2 minut, dokud nebude voňavý.
  9. Přidejte kuřecí vývar.
  10. Přišlehejte dijonskou hořčici a poté smetanu.
  11. Vmíchejte sůl a pepř.
  12. Vraťte vepřové kotlety na pánev, nalijte na ně trochu omáčky a přendejte do trouby.
  13. Pečte 10 minut.
  14. Lžící tekutinu z pánve nalijte na vepřové kotlety.
  15. Pečte dalších 10–15 minut, dokud nebude vepřové maso propečené a omáčka nezhoustne.
  16. Na vepřové kotlety nalijte další omáčku, podle potřeby posypte černým pepřem a čerstvými bylinkami a podávejte.
Vepřová plátek zalitý omáčkou z dijonské hořčice a smetany, servírovaný na talíři s vidličkou.
www.lecremedelacrumb.com

Vyzkoušejte také našich 10 nejlepších receptů na jehněčí aneb kvalitní maso vyžaduje péči.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.