Luxusní vepřové plátky zapečené s omáčkou z dijonské hořčice a smetany je perfektní způsob, jak posunout kotlety na zcela novou úroveň. Navíc je tento recept jednoduchý, takže si ho můžete připravit kdykoli během týdne a zároveň dostatečně působivý, aby okouzlil i ty nejnáročnější hosty!
Ingredience
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- sůl a pepř – podle chuti
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky oleje
Na omáčku:
- 1 lžíce másla
- 2 lžičky lisovaného česneku
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 šálek husté smetany
- ½ lžičky soli nebo podle chuti
- ¼ lžičky mletého černého pepře nebo podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Vepřové kotlety z obou stran bohatě osolte a opepřete.
- Ve velké pánvi vhodné do trouby na středním plameni rozpusťte máslo.
- Do pánve nakapejte olej.
- Na pánev přidejte vepřové kotlety a z obou stran je opékejte 2–3 minuty.
- Přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstaly teplé.
- Pro přípravu omáčky přidejte do pánve máslo.
- Jakmile se rozpustí, přidejte česnek a míchejte po dobu 1-2 minut, dokud nebude voňavý.
- Přidejte kuřecí vývar.
- Přišlehejte dijonskou hořčici a poté smetanu.
- Vmíchejte sůl a pepř.
- Vraťte vepřové kotlety na pánev, nalijte na ně trochu omáčky a přendejte do trouby.
- Pečte 10 minut.
- Lžící tekutinu z pánve nalijte na vepřové kotlety.
- Pečte dalších 10–15 minut, dokud nebude vepřové maso propečené a omáčka nezhoustne.
- Na vepřové kotlety nalijte další omáčku, podle potřeby posypte černým pepřem a čerstvými bylinkami a podávejte.
Vyzkoušejte také našich 10 nejlepších receptů na jehněčí aneb kvalitní maso vyžaduje péči.