Pečené žampiony plněné sýrem jsou dokonalým, snadno připraveným předkrmem, který se hodí pro každou příležitost. Jsou hluboce lahodné, naplněné s jemně nasekanými nohami hub, slaninou, cibulí a červenou paprikou, smažené a mírně zkaramelizované. Poté se spojí smetanovým sýrem a strouhaným parmazánem. Pro další luxusní sýrové recepty se podívejte na naše žampiony plněné sýrem.
Co budeme potřebovat
- 12 středně velkých žampionů
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- ½ papriky (jemně nakrájená)
- 60 g slaniny (nakrájené nadrobno)
- 1 lžíce petrželky
- 20 g parmazánu
- 60 g smetanového sýra
- sůl
- černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- Houby opatrně zbavte stopek.
- Nohy nasekejte nadrobno a dejte stranou do malé misky.
- Do mísy přidejte slaninu, cibuli a kapii a promíchejte, aby se spojily.
- Prázdné kloboučky hub položte stopkou nahoru na připravený plech.
- Na střední teplotu přidejte olivový olej do středně velké pánve.
- Přidejte houby, cibuli, nadrobno nakrájenou papriku a slaninu.
- Občas promíchejte, dokud se vlhkost z hub neodpaří. Poté často míchejte, dokud ingredience nezačnou karamelizovat.
- Uvařené ingredience chlaďte asi 10 minut.
- Přidejte nasekanou petrželku, nastrouhaný parmazán a smetanový sýr. Dobře promíchejte.
- Okořeňte podle chuti, mějme na paměti, že slanina a parmazán jsou slané.
- Prázdné kloboučky hub lehce postříkejte olivovým olejem.
- Pomocí lžičky naplňte kloboučky žampionů.
- Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.