Napadlo vás někdy dát rizoto zapéct do trouby podobně jako těstoviny? Pokud ne, vyzkoušejte to teď s námi.
Ingredience
- 250 g rýže
- 150 g červené čekanky
- 150 g parmazánu
- 100 g mozzarelly
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- sůl, pepř
Postup
- Cibuli, celer a mrkev omyjte, očistěte a nakrájejte nadrobno.
- Následně směs zeleniny lehce poduste na oleji.
- Přidejte na proužky nakrájenou čekanku.
- Osolte a za občasného míchání vařte přibližně 15 minut.
- V mezidobě si dle návodu na obalu uvařte rýži.
- Na konci vaření přidejte do směsi zeleniny přibližně polovinu strouhaného parmazánu.
- Zamíchejte a přidejte též uvařenou rýži.
- Následně vezměte zapékací mísu, vymažte ji olejem a vložte do ní směs zeleniny a rýže.
- Na závěr vše posypejte nakrájenou mozzarellou a zbylým parmazánem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.