Zapečený fenykl s parmezánem a tymiánem

Zapečený fenykl s parmezánem a tymiánem

Tento recepty z fenyklu můžete použít jako přílohu, nebo jako samotný chod.

Ingredience:

  • 3 bulvy fenyklu
  • 1 lžíce změklého másla
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Fenyklové bulvy očistěte a rozřízněte na poloviny
  • Dejte vařit do hrnce asi na 15 minut do měkka
  • Uvařený fenykl sceďte a osušte papírovou utěrkou
  • Zapékací mísu vymažte máslem
  • Fenykl dejte do zapékací mísy řeznou stranou nahoru a pomažte zbytkem másla
  • Posypte nastrouhaným parmezánem a přidejte snítky tymiánu
  • Pečte v troubě na 250°C dokud nebude sýr zlatohnědý.

Takto zapečený fenykl je skvělý jako příloha k dobrotám z grilu, vyzkoušejte ho třeba k našim receptům na grilované kuře.

S tímto receptem můžete experimentovat. Můžete přidat další bylinky, česnek, slaninku, nebo vynechat sýr.
Využijte vaši fantazii a chuťové pohárky!

Zapečený fenykl s parmezánem.
Zdroj: joeshealthymeals.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.