Jakmile projde jakýkoliv pokrm tepelnou úpravou prostřednictvím pečící trouby, má zase úplně jinou chuť než ten, který se připravoval na plotně. Cokoliv zapečeného má luxusní chuť a rádi se k takovému receptu vracíme.
Ingredience:
- 1 středně velký květák
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 nakrájené stroužky česneku
- 1/2 lžičky mořské soli
- 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
Postup:
- Vykrojíme košťál a květák rozebereme na drobné růžičky.
- Vložíme do kuchyňského robota a mixujeme, dokud nebude květák drobný podobně jako kuskus nebo rýže. Nesmíme to ale přehnat, aby to nebylo kašovité.
- Jakmile je květák rozmixovaný, předehřejeme si troubu na 220 stupňů.
- Větší pekáč či zapékací formu postříkáme kuchyňským sprejem.
- Ve velké míse smícháme květák, olivový olej, česnek, sůl a přendáme na připravený pekáč.
- Rovnoměrně rozprostřeme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut, aby byla směs dozlatova.
- Vyjmeme z trouby, posypte čerstvou petrželkou a pokapeme citronovou šťávou.