Zapečený květák jako mozeček

Zapečený květák jako mozeček
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Květákový mozeček můžete připravit i zapečený. Zapéct můžete s květákem cokoliv, fantazii se meze nekladou. Přidejte dle chuti jakoukoliv další zeleninu nebo třeba sýr.

Ingredience

  • 800g květáku
  • 50g uzené slaniny
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 velká cibule
  • 3ks vajec
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl, pepř

Postup

  • Očistěte květák, rozeberte na růžičky a dejte do osolené vařící vody. Chvilku povařte ale ne moc do měkka. Stačí 5 minut.
  • Květák poté vyndejte a nechte zchladnout.
  • Slaninu nakrájejte na plátky nebo kostičky. Na pánvi ji orestujte s lžící sádla a drobně nakrájenou cibulí. Poté odstavte.
  • Uvařený květák ještě nasekejte nadrobno. Přidejte k němu sůl, pepř, orestovanou slaninu s cibulí, celá vajíčka, strouhanku a vše smíchejte.
  • Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem a vysypejte moukou nebo vyložte pečícím papírem.
  • Dovnitř rozložte květákovou směs. Pečte při 180°C cca 30 minut – hlídejte.
  • Podávejte s vařenými bramborami.
Zapékaný květák s vejci, cibulkou a slaninou.
Zdroj: casserolecrissy.com

Zbyl vám květák? Koupili jste ho mnoho? Nevadí. Uvařte si jednu z našich skvělých květákových polévek. Zdravá a vydatná večeře.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.