Květákový mozeček můžete připravit i zapečený. Zapéct můžete s květákem cokoliv, fantazii se meze nekladou. Přidejte dle chuti jakoukoliv další zeleninu nebo třeba sýr.
Ingredience
- 800g květáku
- 50g uzené slaniny
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- 1 velká cibule
- 3ks vajec
- 2 lžíce strouhanky
- sůl, pepř
Postup
- Očistěte květák, rozeberte na růžičky a dejte do osolené vařící vody. Chvilku povařte ale ne moc do měkka. Stačí 5 minut.
- Květák poté vyndejte a nechte zchladnout.
- Slaninu nakrájejte na plátky nebo kostičky. Na pánvi ji orestujte s lžící sádla a drobně nakrájenou cibulí. Poté odstavte.
- Uvařený květák ještě nasekejte nadrobno. Přidejte k němu sůl, pepř, orestovanou slaninu s cibulí, celá vajíčka, strouhanku a vše smíchejte.
- Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem a vysypejte moukou nebo vyložte pečícím papírem.
- Dovnitř rozložte květákovou směs. Pečte při 180°C cca 30 minut – hlídejte.
- Podávejte s vařenými bramborami.
Zbyl vám květák? Koupili jste ho mnoho? Nevadí. Uvařte si jednu z našich skvělých květákových polévek. Zdravá a vydatná večeře.