Zapečený lilek podle Pohlreicha

Zapečený lilek podle Pohlreicha

Tyto zapečené lilky jsou úžasnou souhrou chutí. Jejich šťavnatost se slučuje s výraznou chutí rajčat, sýru a masa. Můžete si je dopřát s ledovým salátem nebo klidně jinou přílohou.

Ingredience:

Na masovou směs:

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • špetka chilli
  • 1 hrnek pasírovaných rajčat
  • 1 lžíce rajského protlaku

Na lilky:

  • 2 středně velké lilky

Na dokončení:

  • ½ hrnku nastrouhaného parmezánu
  • ledový salát

Postup:

Pečení lilků:

  • Lilky si omyjte a podélně nakrájejte na poloviny. Vnitřek vydlabejte tak, aby vám zbylo asi 1 cm dužiny. (Vnitřek nevyhazujte).
  • Potřete je olivovým olejem a dejte je na plechu vyloženém pečicím papírem péct do předehřáté trouby na 180°C na asi 30 minut. 

Příprava masové náplně:

  • Na rozehřátém oleji si osmažte vydlabaný lilek. Jakmile se zezlátne, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte asi 5 minut. 
  • Pak přidejte česnek a restujte další minutu. Nakonec přidejte koření, promíchejte a směs dejte z pánve bokem třeba do talíře.
  • Stejnou pánev si nahřejte a přidejte mleté maso. Míchejte jej, aby se ze všech stran zatáhlo. Jakmile je zatažené, můžete přidat rajský protlak a nechat chvilku za občasného míchání povařit.
  • Přidejte pasírovaná rajčata a nechte ještě 5-10 minut probublávat.
  • Nakonec přidejte orestovanou směs lilků a vše smíchejte.

Konečná příprava:

  • Upečené lilky naplňte touto směsí, posypte parmezánem a dejte ještě na 20 minut zapéct zpět do trouby. 
lilek zapečený s jehněčím
Zdroj: laureninbalance.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.