Zdravá a dietní večeře, která zasytí i potěší. Už jste někdy ochutnali plněný patizon?
INGREDIENCE pro 2 osoby
- 1 patison
- 1/2 cibule
- 2 rajčata
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 300 g mletého masa
- 100 g strouhaného sýra
- sůl
- pepř
- provensálské bylinky
- řepkový olej
POSTUP
- Patison neloupeme, pouze odkrojíme vršek a vydlabeme.
- Vydlabanou dužinu si uschováme.
- Rozehřejeme troubu na 180 °C.
- V pánvi rozpálíme olej.
- Cibulku orestujeme dozlatova.
- Přidáme česnek, maso, dužinu a pokrájená rajčata.
- Restujeme dalších 5 minut.
- Osolíme. Opepříme. Posypeme provensálskými bylinkami.
- Náplň vložíme do patisonu.
- Pečeme přibližně 25 minut.
- Posypeme sýrem a pečeme dalších 5 minut.
- Podáváme s uvařenými bramborami.