Zapečený patizon

Zapečený patizon

Zdravá a dietní večeře, která zasytí i potěší. Už jste někdy ochutnali plněný patizon?

INGREDIENCE pro 2 osoby

  • 1 patison
  • 1/2 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 300 g mletého masa
  • 100 g strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř
  • provensálské bylinky
  • řepkový olej

POSTUP

  1. Patison neloupeme, pouze odkrojíme vršek a vydlabeme.
  2. Vydlabanou dužinu si uschováme.
  3. Rozehřejeme troubu na 180 °C.
  4. V pánvi rozpálíme olej.
  5. Cibulku orestujeme dozlatova.
  6. Přidáme česnek, maso, dužinu a pokrájená rajčata.
  7. Restujeme dalších 5 minut.
  8. Osolíme. Opepříme. Posypeme provensálskými bylinkami.
  9. Náplň vložíme do patisonu.
  10. Pečeme přibližně 25 minut.
  11. Posypeme sýrem a pečeme dalších 5 minut.
  12. Podáváme s uvařenými bramborami.
Hotový chutný recept na plněný patison.
contryliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.