Kdo by neznal smažený květák.
Oblíbená pochoutka zejména dětí, kdy si růžičky květáku rozeberou na nejmenší kousky.
Co si ho ale takhle zapéct?
Díky použití dalších ingrediencí získáme luxusní a vydatný pokrm.
Připravili jsme si pro vás 11 vynikajících receptů na zapečený květák, kterým neodoláte!
Tak pojďme na to.
Naše recepty
Tipy na zapékání květáku
- Květák, který chceme upravit jako zapékaný, očistíme, odkrojíme košťály.
- Pak ho buď celý, nebo rozebraný na růžičky mírně povaříme v osolené vodě do poloměkka.
- Mezitím si připravíme další potřebné ingredience.
- Květák lze zapékat s velkým množstvím dalších potravin a na různé způsoby, takže během sezóny květáku není třeba při troše fantazie stejné jídlo opakovat, vždycky se najde možnost obměny.
- Ke květáku při zapékání můžeme přidávat maso nebo uzeninu, brambory, těstoviny i rýži, vejce, sýry, dušené houby a další zeleninu, kterou přidáváme téměř vždy.
- Všechny suroviny můžeme mezi sebou ještě kombinovat a doplnit je bešamelem nebo některou ze zapékacích omáček.
- Podle druhu použitých surovin zapékáme dozlatova asi 30 minut.
Pokud vám chutnalo, určitě vyzkoušejte i naše recepty na zapečenou brokolici!
Nezapomeňte sdílet vaše oblíbené recepty se svými přáteli!