Zapékaná brokolice se sýrem a slaninou

Zapékaná brokolice se sýrem a slaninou

Luxusní gratinovaný pokrm z čerstvé brokolice, křupavé slaniny, rozteklého sýra s lahodnou bylinkovo-česnekovou omáčkou je skvělou přílohou s nízkým obsahem sacharidů. Připravte si ho za pouhých 30 minut!

Ingredience

  • 6 šálků růžiček čerstvé brokolice
  • 230 g krémového tvarohového sýra s česnekem a bylinkami
  • 2 lžíce husté smetany
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu
  • 2-3 jarní cibulky nakrájené na kostičky
  • 6 plátků nakrájené křupavé plátky slaniny
  • 2 šálky nastrouhaného sýra čedar
  • šťáva z citrónu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia, vymažte zapékací misku 23×23 máslem a dejte stranou.
  2. Nastříkejte plech na pečení olejem ve spreji a položte na něj slaninu.
  3. Pečte 15–20 minut nebo do křupava a mezitím si si připravte brokolicu.
  4. Hotovou slaninu pak vyjměte na plech vyložený papírovou utěrkou.
  5. Přidejte růžičky brokolice do velkého cedníku nad hrnec naplněným 2,5 – 5 cm vody, přiveďte k varu a poté zakryjte pokličkou, brokolici vařte v páře 2-3 minuty.
  6. Po dokončení stáhněte z ohně a dejte stranou.
  7. Ve velké pánvi nebo v hrnci smíchejte krémový sýr s hustou smetanou na středně vysokém plameni.
  8. Přidejte koření a parmazán a promíchejte, aby se vše spojilo. V
  9. Přidejte růžičky brokolice, polovinu strouhaného sýra a většinu křupavých kousků slaniny, většinu jarní cibulky a citrónovou šťávu.
  10. Vše přendejte do máslem vymazané zapékací misky a zakryjte zbylým čedarem, slaninou a jarní cibulkou.
  11. Pečte přikryté 20 minut a poté dalších 5 minut odkryté.
  12. Ihned podávejte.
Pečená čerstvá brokolice s křupavou slaninou, rozteklým sýrem a s lahodnou bylinkovo-česnekovou omáčkou servírovaná v zapékací míse.
www.awickedwhisk.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.